In de geest van de grote kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci leren kinderen om creatief nieuwe vindingen te doen.
In de geest van de grote kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci leren kinderen om creatief nieuwe vindingen te doen.

Gratis proefles 'Uitvinderslab voor kinderen' bij KCW

  Cultuur

Is uw zoon of dochter op techniek, knutselen en uitvinden? Op vrijdag 27 september start bij Kunstencentrum Waalwijk een nieuwe cursus Uitvinderslab voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Onder leiding van Jorg van Broekhoven gaan de kinderen aan de slag om heel bijzondere vindingen te doen. 

WAALWIJK – In de geest van de grote kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci leren kinderen om creatief nieuwe vindingen te doen met behulp van water, lucht en elektriciteit. Ze maken bijvoorbeeld een raket die wegschiet door waterdruk. Superleuk om mee te spelen, maar vooral om zelf te maken. Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met timmeren, lassen en allerlei technische snufjes. Ze leren dus ook echt wat. 

Voor 7 jaar en ouder

De lessen zijn op vrijdagen van 15.45 tot 17.15 uur. Kinderen van 7 jaar en ouder kunnen aan deze cursus deelnemen. Bij een groep met jongere en oudere kinderen houdt de docent rekening met de verschillende leerniveau's. 

Gratis proefles

De eerste les op vrijdag 27 september is een open les waar kinderen kunnen kijken of ze het Uitvinderslab leuk vinden. Inschrijven voor de gratis proefles kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl.

Meer berichten