De nieuwe filmreeks start met de prijswinnende film 'The Square'. U kunt losse kaartjes kopen of u opgeven voor de filmcursus bij het Pieck!
De nieuwe filmreeks start met de prijswinnende film 'The Square'. U kunt losse kaartjes kopen of u opgeven voor de filmcursus bij het Pieck! (Foto: )

Nieuwe filmavonden in de Voorste Venne

  Cultuur

De filmavonden die het Pieck in samenwerking met de Voorste Venne organiseerde, krijgen dit nieuwe seizoen een vervolg in een iets andere opzet. Met méér films, vertoningen op verschillende dagen en verschillende filmkenners die enkele lezingen houden. Wat hetzelfde blijft is de mogelijkheid om in het cultuurcafé ongedwongen na te praten onder het genot van een drankje.

DRUNEN - Lekker ongestoord onderuit en je zo'n 2 uur mee laten nemen door een film op het witte doek. Het blijft een heerlijke bezigheid, en fijn als je daarvoor gewoon in eigen gemeente kan blijven. Zo dachten het Pieck en de Voorste Venne er tenminste over. Vandaar dat er weer een mooie (en langere) lijst van interessante films is samengesteld. De films worden op donderdagen en zondagen vertoond.

Verdiepende inleiding

Op 7 donderdagen wordt voorafgaand aan de film een verdiepende inleiding gegeven vanuit het Pieck. Door u te wijzen op de verschillende aspecten van de taal waar film gebruik van maakt, zoals de opbouw van het verhaal in beeld, het gebruik van camera en keuze's die de regisseur maakt, kunt u met andere ogen naar het medium film kijken.

The Square

De eerste film die inclusief verdiepende inleiding op donderdagavond 19 september wordt vertoond is 'The Square', geschreven en geregisseerd door Ruben Östlund. De film won naast de gouden palm een hele rits aan prijzen waaronder die voor beste scenario, beste regie en beste acteur. De inleiding van de film wordt verzorgd door Frans van Lokven die naast zijn werk als filmdocent medewerker cultuureducatie is bij het Pieck.

Passe-partout

De films met verdiepende inleiding zijn los te bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen u op te geven voor de Pieck-filmcursus. Die is op 7 donderdagavonden en bestaat uit 7 films met 7 verdiepende lezingen. Frans van Lokven en Frodo Kuipers verzorgen voor de films van de Pieckcursus de inleidende lezingen. Met een passe-partout kunt u de 7 films met inleidende lezing bezoeken èn de overige 7 films. Meer informatie: www.devoorstevenne.nl en/of www.hetpieck.nl.

Overzicht vertoonde films

Overzicht van de films die met lezing worden vertoond: donderdag 17 oktober 'The Children Act', donderdag 28 november 'Saving Private Ryan', donderdag 19 december 'Schapenheld', donderdag 9 januari 'The Red Turtle', donderdag 30 januari 'Snatch', donderdag 13 februari 'Grand Budapest Hotel'. Films zonder lezing: zondag 3 oktober 'A Star is Born', zondag 8 december 'Bohemian Rhapsody', zondag 1 maart 'Werk Ohne Autor', zondag 29 maart 'Moonlight', zondag 19 april 'Girl', zondag 30 april 'The Favorite'.

Meer berichten