Jeroen Kant volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Foto: Teis Albers
Jeroen Kant volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Foto: Teis Albers (Foto: )

Drunense Deining: Hoe is het nu met Jeroen Kant?

  Cultuur

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger, gitarist en liedjessmid. Enkele jaren woonde hij antikraak in het markante 'Jonker Frishuisje' op de splitsing van de Maasdijk en de Grotestraat langs de weg van Heusden-vesting naar Heesbeen. Ingesloten tussen het groen, een oude joodse begraafplaats en het water zijn diverse liedjes geschreven.

DRUNEN - Toen in 2015 de staat van het huisje zo slecht was dat het echt gesloopt moest gaan worden, vertrok hij naar Tilburg. Hij is tijdens de Drunense Deining op zaterdag 7 september vanaf 11.00 uur in de Drunense bibliotheek even terug in de gemeente Heusden. Hij vertelt en zingt over hoe het hem vanaf die tijd is vergaan en blikt terug op zijn tijd in Heesbeen.

De Beste Singer Songwriter

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011, deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland, speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Ook speelde hij vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch en hij stond in het voorprogramma van grote artiesten als Henny Vrienten, Gorki, Ben Caplan en Ian Siegal en in het naprogramma van Bob Dylan. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekheusden.nl.

Meer berichten