???????Joris Linssen en zijn bandleden van Caramba in het Brabantse Heusden, met de gastvrije Hanneke en Sas, die hun een slaapplek aanboden in ruil voor een huiskamerconcert.
???????Joris Linssen en zijn bandleden van Caramba in het Brabantse Heusden, met de gastvrije Hanneke en Sas, die hun een slaapplek aanboden in ruil voor een huiskamerconcert. (Foto: )

Joris Linssen op Omroep Brabant

  Cultuur

Vanaf donderdag 5 september is het televisieprogramma 'Nieuwe streken van Joris' te zien op Omroep Brabant. De in Brabant opgegroeide Joris Linssen loopt in het programma met zijn band Caramba langs de Maas, de Waal en de Lek. Ze doen dat zonder geld op zak. Om aan eten, drinken en onderdak te komen spelen ze liedjes. En aan iedereen die ze tegenkomen stelt Joris dezelfde vraag: "Wanneer ging u tegen de stroom in?" De zesdelige serie is een samenwerking van Omroep Brabant met RTV Utrecht en Omroep Gelderland.

REGIO - De wandelroute van Joris en zijn band Caramba doorkruist de drie provincies. Elke dag legt de 5-koppige band minstens 20 kilometer te voet af, in hun Mexicaanse kleding, met hun instrumenten op de rug. In onze provincie doen ze onder meer Heusden, Andel en Woudrichem aan. "Het was geweldig om door de provincie waar ik opgroeide te trekken en te merken dat de Brabantse gastvrijheid geen fabeltje is, maar echt bestaat. Van de fietsenmaker in Dussen, die in ruil voor een lied de band van ons karretje verving tot aan de bruiloftsgasten van een trouwpartij in Woudrichem: Overal werden we met open armen ontvangen. Het heeft ons echt goed gedaan!", aldus Joris. Met deze serie wil hij vooral laten zien hoe gastvrij, open en divers ons land is. En niemand kan dat beter dan Joris! Nieuwe streken van Joris is vanaf 5 september zes weken lang te zien op donderdagavond vanaf 18.00 uur (daarna ieder uur herhaald) op Omroep Brabant. Ook is het programma terug te kijken via omroepbrabant.nl/nieuwestrekenvanjoris.

Meer berichten