Ook dit jaar kunnen cursisten van het Pieck - jong én oud - weer creatief bezig zijn en kiezen uit een breed aanbod cursussen.
Ook dit jaar kunnen cursisten van het Pieck - jong én oud - weer creatief bezig zijn en kiezen uit een breed aanbod cursussen. (Foto: )

Het Pieck start nieuw cursusjaar met tentoonstelling Bauhaus & Keramiek

  Cultuur

Na een heerlijke zomer staan de docenten van het Pieck weer te trappelen. Ze hebben zin om met frisse energie en ideeën aan de slag te gaan en er een inspirerend en kleurrijk cursusjaar van te maken! Te beginnen met de expositie 'Bauhaus & Keramiek' die wordt geopend met een gratis lezing.

DRUNEN - Op zaterdag 7 september bent u van harte welkom in de Voorste Venne om samen met het Pieck de expositie 'Bauhaus & Keramiek' - en daarmee het nieuwe cursusjaar - te openen. En wel met de gratis lezing die vanaf 15.00 uur verzorgd wordt door Elisabeth Eyl. Ook het boekje met een impressie van het Pieck en het seizoen wat komen gaat ligt klaar voor diegenen die het nog niet gezien hebben; een boekje waar het Pieck trots op is en waar het talent en creativiteit vanaf spat!

Breed aanbod

Want ook dit jaar kunnen cursisten weer creatief bezig zijn en kiezen uit een breed aanbod cursussen. Zo kun je je vaardigheden verrijken op het gebied van beeldende vorming en design, met onder andere een nieuwe cursus modeltekenen op donderdagavond. De afdeling muziek pakt uit met diverse events. 'Let's play together' is een dag voor jeugdige blazers en slagwerkers onder leiding van Ivo Kouwenhoven. Het korenfestival staat in het teken van 'samenzang in de gemeente Heusden'. Ook de dans- en theaterafdeling biedt weer inspirerende lessen en mooie voorstellingen.

Verdieping

Wie meer verdieping wil, kan bij het Pieck terecht voor onder andere bijeenkomsten filosofie en kunstbeschouwing, of de nieuwe filmcursus. Bijzonder is de 2-daagse academie die vanwege het Jan van Eyck jaar in het voorjaar van 2020 plaatsvindt. De paneelschilderkunst van Jan van Eyck en zijn tijdgenoten staat dan centraal.

Instromen

Wil je nog snel instromen bij een cursus? Dat kan! De cursussen muziek en dans starten in de week van 2 september. In de week van 16 september beginnen de lessen beeldend en theater. Dit geldt ook voor de lessen die in Vlijmen gegeven worden; de theater en danslessen in de Korf en de muzieklessen in de kapel van Sint Janshof. Kortom; aarzel niet en schrijf je in! Meer informatie: www.hetpieck.nl.

Bauhaus & Keramiek

In het kader van het 100-jarig jubileum van 'Het Bauhaus', de beroemde kunstopleiding die in 1919 door architect Walter Gropius is opgericht, organiseert het Pieck een tentoonstelling over Bauhaus en keramiek. Elisabeth Eyl, kunsthistoricus en inwoonster van Heusden, exposeert een deel van haar Bauhaus gerelateerde keramiekcollectie in het Gouverneurshuis in Heusden en een deel bij het Pieck in Drunen. Ook keramiek van cursisten van het Pieck zal worden geëxposeerd met als thema 'Keramische Transfers'.

Meer berichten