Zeemanskoor Deining presenteert op zondag 1 september voor de zesde keer het Irish Folk & Shanty Festival in Heusden. Foto: Bert Mouthaan
Zeemanskoor Deining presenteert op zondag 1 september voor de zesde keer het Irish Folk & Shanty Festival in Heusden. Foto: Bert Mouthaan (Foto: BERT MOUTHAAN)

Irish Folk & Shanty Festival in Heusden

  Cultuur

Met als titel 'Mannen van de Zee' vindt op zondag 1 september de zesde editie van het Irish Folk & Shanty Festival plaats in de vesting Heusden. Op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur laten acht enthousiaste shantykoren op verschillende locaties verspreid over de vesting van zich horen. De groepen komen uit heel Nederland naar Heusden om het vakantiegevoel nog even vast te houden.

HEUSDEN - De openbare optredens van de groepen vinden plaats op de gezellige terrassen op de Vismarkt en in de Breestraat. De monumentale en fraaie Gouverneurstuin aan de Putterstraat in Heusden vormt al jarenlang een gewaardeerde locatie. Dat geldt ook voor het Molenbastion en de Molensteiger nabij de Stadshaven. Twee keer gaan zanggroepen ook mee met rondvaartboot De Wiljo. Kortom: een bijzondere belevenis!
De hoofdzakelijk Ierse folk- en shantymuziek brengt velen er al jaren naar de vesting. Dit om te genieten van deze verhalende liederen. De teksten - met een duidelijke link naar levensliederen - worden in het Iers, Engels en in het Nederlands gezongen. Meezingen en -deinen op de golven is toegestaan. De koren verplaatsen zich van locatie naar locatie en treden dan een half uur op. Om 16.45 uur is er een gemeenschappelijke presentatie op de Visbank aan de Vismarkt. De organisatie is in handen van het Zeemanskoor Deining.
Kijk voor meer info op www.zeemanskoordeining.nl.

Meer berichten