Vera en Victor Polderman tonen trots hun zelfgemaakte kraaien. Deze zijn momenteel te bewonderen in een etalage in de Putterstraat in Heusden.
Vera en Victor Polderman tonen trots hun zelfgemaakte kraaien. Deze zijn momenteel te bewonderen in een etalage in de Putterstraat in Heusden. (Foto: )

Pronken met andermans veren

  Cultuur

Een oud kerkgebouw met rondvliegende kraaien spreekt nog altijd tot de verbeelding. Met name op kerkhoven en 'onheilsplaatsen' zijn kraaien vaak te vinden. Ook jagen ze bij voederplaatsen mussen en duiven weg. Dat is ook het geval bij en rond de Sint-Catharinakerk in Heusden.

HEUSDEN - Wie een wandeling in de prachtige kerktuin maakt, wordt verrast door de vele veren die er liggen. Kortom: de kraaien schudden er regelmatig hun overtollige veren af en laten deze als herinnering voor de vinder achter. Dit viel ook de 7-jarige Victor Polderman en zijn 9-jarige zusje Vera Polderman op. Tijdens het warme weer zochten beide kinderen de verkoelende schaduw van de bomen in de kerktuin op. Daar raakten ze volledig in de ban van de vele veren die de kraaien van zich af hadden geschut. Ze gingen prompt de veren samen rapen. Na telling bleken het er ruim duizend te zijn. Geïnspireerd door de enorme berg veren, werd besloten om met de gevonden veren de kraaien een nieuw leven te geven. Met ondersteuning werden uit oase enkele kraaien gesneden. Deze werden vervolgens door de kinderen beschilderd. Daarna was er voor de kinderen geen houden meer aan. Er werd een selectie van de veren gemaakt en de vogels kregen met de verzamelde veren een nieuw leven. Deze bijzondere kraaien zijn de komende weken nog in de etalage van de Putterstraat 18 in Heusden te bewonderen.

Meer berichten