Kunstenaar Legs Boelen voor het patronaatsgebouw in Nieuwkuijk. Op de achtergrond de drie samenhangende kunstobjecten.
Kunstenaar Legs Boelen voor het patronaatsgebouw in Nieuwkuijk. Op de achtergrond de drie samenhangende kunstobjecten. (Foto: )

Kleurrijk kunstwerk Legs Boelen

  Cultuur

Wie langs het patronaatsgebouw in Nieuwkuijk rijdt, kan niet om de kunst van Legs Boelen heen. Drie kunstobjecten geven de puntgevels van het gemeenschapshuis een bijzonder accent.

NIEUWKUIJK - De elementaire kleuren blauw, rood en geel voeren de boventoon. De kunstenaar heeft de vormen - een driehoek, een ovaal en een vierkant - met zorg gekozen. De kunstwerken van kunststof zijn voorzien van een filmlaag. Dit geeft niet alleen een bijzonder effect, maar zorgt ook voor bescherming tegen de elementen.

Tegenprestatie

Legs Boelen heeft het samenhangende object gemaakt als tegenprestatie voor het gebruik van een werkkamer op het Patronaat. Daar werkt de kunstenaar momenteel aan een generatieproject. Het bestuur van het Patronaat is bijzonder in haar nopjes met het kunstwerk van Boelen.

Middelpunt

Het Patronaat, gelegen aan de Nieuwkuijksestraat, herinnert aan de periode van het 'Rijke Roomse Leven'. Dat is verleden tijd. Het gebouw wordt vandaag de dag intensief door de dorpsgemeenschap en de vele verenigingen gebruikt. Daardoor is het Patronaat het middelpunt van het dorp; een plek voor iedereen! Het gebruik van de verschillende elementaire kleuren verwijst hiernaar. Maar volgens Boelen moet iedereen zijn eigen interpretatie aan het kunstwerk geven. Feit is dat met deze drie elementaire kleuren alle kleuren te maken zijn. Kortom, een inspirerend kunstwerk vol symboliek!

Meer berichten