Harmonie De Eendracht Heusden presenteert zondag voor de 5e keer het jaarlijkse Vismarktconcert.
Harmonie De Eendracht Heusden presenteert zondag voor de 5e keer het jaarlijkse Vismarktconcert.

Muziekfestijn in Heusden-vesting

  Cultuur

Op zondag 16 juni presenteert Harmonie De Eendracht Heusden voor de 5e keer het jaarlijkse Vismarktconcert. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma samengesteld met naast Harmonie Heusden optredens van Bigband Waalwijk, Engelens Kadekoor en Blaaskapel Outblast.

HEUSDEN - Een bigband wordt vooral geassocieerd met het spelen van jazzmuziek, zowel volledig instrumentaal als in combinatie met zang. Voor het optreden van deze middag zijn ook vocalisten te gast die samen met de bigband enkele zangnummers zullen vertolken. Bigband Waalwijk bestaat uit 21 muzikanten en samen zorgen zij voor een optreden met swingende bigband muziek. Dirigent van de Bigband is Ron Franken.

Het Engelens Kadekoor brengt een afwisselend programma met liederen van elk genre, zoals Nkosi (Zuid-Afrikaans volkslied) en het welbekende Rivers of Babylon. Het Nederlandstalige lied wordt niet vergeten waarbij Brabant van Guus Meeuwis zeker niet kan ontbreken. Het koor staat onder leiding van dirigente Edit Bartos.

Bruce Springsteen

Harmonie de Eendracht uit Heusden gaat deze zomer op een hele andere tour. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van "the Boss", Bruce Springsteen speelt de Harmonie dit jaar tijdens het concert op de vismarkt een aantal nummers van Bruce Springsteen waarbij de lead vocals zullen worden gedaan door Marco ''Bruce'' van Osta uit Etten Leur, zanger van The Boss Brothers- A Tribute to Bruce Springsteen. De dirigent van Harmonie de Eendracht, Ad van Beek heeft voor dit bijzondere concert een 5 tal prachtige arrangementen voor harmonieorkest geschreven zodat u kunt genieten van een aantal onvervalste Bruce Springsteen-hits met Marco ''Bruce'' van Osta in de hoofdrol. Daarnaast speelt Marco ''Bruce'' van Osta nog een aantal hits van Springsteen zonder het harmonieorkest.

Blaaskapel Outblast

Blaaskapel Outblast bestaat pas vier jaar, maar heeft inmiddels al vele optredens achter de rug. Het aantal leden van Outblast is al gegroeid naar 24. Zij spelen populaire nummers van pop, rock en Nederlandstalige artiesten en nog veel en veel meer.
Wilt u niks missen van dit muziekfestijn kom dan op zondag 16 juni naar de Vismarkt in Heusden-vesting. Aanvang om 13.00 uur en toegang is gratis.

Meer berichten