Juan van Emmerloot (zittend) van Vanmerloot Music Pros weet als geen ander hoe je als band het verschil kunt maken.
Juan van Emmerloot (zittend) van Vanmerloot Music Pros weet als geen ander hoe je als band het verschil kunt maken. (Foto: )

Stage Orange schenkt apparatuur aan Vanmerloot Music Pros

  Cultuur

Er komt heel veel bij kijken om met je band een weg te vinden naar het podium. Zeker als je droom stiekem is om daar als een echte pro te staan! En dat is nu precies waar Juan van Emmerloot van Vanmerloot Music Pros muzikanten bij helpt. Door zijn jarenlange ervaring als professioneel drummer kent hij als geen ander de kneepjes van het vak.

DRUNEN - Gedurende zijn 35-jarige carrière heeft hij heel veel kilometers in opnamestudio's gemaakt en op vele podia over de wereld gestaan met bands als Snowy White (Roger Waters, Thin Lizzy), Steve Lukather (Toto), Walter Trout, Pat Travers, John Bundrick (Bob Marley, The Who) en Stef Burns (Huey Lewis, Alice Cooper). Maar ook met muzikale toppers van eigen bodem, zoals Robbie Valentine, Laura Fygi, Julia Lo'Ko en Waylon. Juan coacht bands in alle aspecten die nodig zijn om een goede muziek act te worden en het verschil te kunnen maken. Van het creatieve proces, het opnemen in een studio, hoe je je rechten kunt beschermen over je eigen muziek, tot de voorbereiding voor liveoptredens en het organiseren van een concert aan toe. Want uiteindelijk wil elke band contact met luisterend publiek en fans maken! Precies daar biedt Stage Orange - een initiatief van een aantal muziekliefhebbers uit Drunen en omgeving - nu de helpende hand. Een professioneel podium vraagt om dure techniek, zoals geluidstafels, effectracks, monitoring, licht, rookmachines….. teveel om op te noemen. Dat kost geld. Heel veel geld. De visie van Stage Orange is om het organiseren van een podium makkelijker te maken, door de kosten van een evenement laag te houden. Als de kosten laag zijn, is het risico kleiner dat de band geld verliest op een optreden. Door apparatuur ter beschikking te stellen, hoeft dit niet meer gehuurd te worden en kan er uiteindelijk makkelijker en vaker een optreden georganiseerd worden. Deze apparatuur had Stage Orange oorspronkelijk aangeschaft om muzikanten een podium te bieden in onder andere de Voorste Venne in Drunen. Maar de vernieuwde accommodatie is volgens Stage Orange niet voldoende geschikt gemaakt voor muziekevenementen.
Juan van Emmerloot van Vanmerloot Music Pros is enorm blij met deze schenking van Stage Orange en loopt over van de ideeën hoe hij deze apparatuur voor 'zijn' bands kan inzetten. Het eerste event dat mogelijk gemaakt gaat worden is op zaterdag 8 juni in Rotterdam. Tijdens het vier uur durende 'Music Label Night' betreden maar liefst 49 muzikanten een professioneel podium… op weg naar het realiseren van hun droom!

Meer berichten