Net als vorig jaar worden vrijdag 24 en zaterdag 25 mei veel mensen verwacht tijdens een nieuwe editie van Ongehoord. Foto: Heusden in Beeld
Net als vorig jaar worden vrijdag 24 en zaterdag 25 mei veel mensen verwacht tijdens een nieuwe editie van Ongehoord. Foto: Heusden in Beeld (Foto: Heusden in Beeld)

Open podium Ongehoord in Elshout

  Cultuur

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei vindt in Elshout 'Ongehoord' plaats. Dit festival biedt een podium voor musici, schrijvers, dichters en andere performers uit de gemeente Heusden. Het belooft opnieuw een verrassende editie te worden met veel beweging, muziek, dynamiek en interactie met het publiek!

door Hans van den Eeden

ELSHOUT - Ongehoord is hét festival met talentvolle Heusdenaren. Het is een ongedwongen samenzijn. Tevens een mooie kans om nieuwe inwoners te leren kennen en de band met bekenden te verstevigen. "Dit jaar waren er vele spontane aanmeldingen van jonge en oudere deelnemers. Dat zorgt voor een diversiteit aan optredens. Van muzikanten, zangers, dichters, tot schrijvers en performers aan toe", aldus de organisatie.
Net als vorig jaar is Ongehoord te gast in Elshout. Door het draagvlak en de warmte van de bevolking, was het haast vanzelfsprekend het festival opnieuw in Elshout te houden. Geheel in de traditie van Ongehoord stellen particulieren en ondernemers gastvrij hun accommodatie beschikbaar. Het gaat hierbij om schuren, bedrijven, erven en andere bijzondere locaties. Bezoekers zijn beide avonden vanaf 18.45 uur welkom op een daarvoor speciaal ingerichte ruimte bij de familie Muskens aan de Kapelstraat 64 in Elshout. Om 19.15 uur worden de aanwezigen in groepen verdeeld. Daarna wandelen zij te voet van de ene naar de andere onverwachte plek waar hen een optreden wacht. In ieder geval laten toneelgroep Zoeklicht, Berrie Kolmans, The New Bees en Godfried van der Heijden van zich horen. Ook The Southern Blues Explosion, Myrthe van Loon, Luscinia en Anne Jacobs zijn van de partij. Bijzonder wordt de presentatie van priesters Huub Schumacher en Bas Rentmeester uit Elshout. Zij zijn bekend van hun luchtige, verdiepende gedachten over geloof en samenleving. De optredens op de twee avonden zijn identiek. Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor jongeren tot en met 20 jaar. Voorverkoopadressen: Tabakspeciaalzaak Funcke in Drunen, Top1Toys in Vlijmen en Herberg In Den Gekroonde Hoed in Elshout. Meer info: www.ongehoordheusden.nl.

Heusdenaar van het Jaar

Vrijdag om 19.00 uur maakt burgemeester Willemijn van Hees de Heusdenaar van het Jaar 2018 bekend. Het gaat hierbij om een inwoner uit de gemeente die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Na afloop van de optredens is iedereen welkom voor een nazit. Dan kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Ongehoord wordt mede mogelijk gemaakt door het Lidy van Damfonds. Lidy van Dam was directeur van De Aleph. Bij haar afscheid vroeg zij geld voor een fonds voor culturele activiteiten.

Meer berichten