Groepsfoto vioolschool Fiedelino. Zondagmiddag zijn zij te beluisteren in de  Sint Jan Evangelist van Elshout.
Groepsfoto vioolschool Fiedelino. Zondagmiddag zijn zij te beluisteren in de Sint Jan Evangelist van Elshout. (Foto: )

Mariaconcert Fiedelino met Brabants Kamerkoor

  Cultuur

Op zondag 26 mei verzorgt het strijkorkest van vioolschool Fiedelino een concert met als thema 'Maria en Mozart' in de kerk Sint Jan Evangelist van Elshout. Deze keer brengen de Fiedelino's een programma in samenwerking met het Brabants Kamerkoor.

ELSHOUT - Het Brabants Kamerkoor viert dit jaar haar 80e verjaardag en bestaat momenteel uit 24 dames en heren die op een goed niveau zingen. Het koor staat onder leiding van dirigent Béni Csillag. Leontien Akkerman, de docente van Vioolschool Fiedelino, werd door dit koor benaderd of er een gezamenlijk concert zou kunnen worden georganiseerd. Dat is gerealiseerd, en de basis van het concert wordt gevormd door vijf werken die Mozart schreef voor koor en strijkorkest. (Misericordias Domini, Inter natos mulierum, Venite Populi, Ave Verum en Sancta Maria). Het koor en orkest zullen ook afzonderlijk een aantal nummers brengen, onder andere het Ave Maria van Caccini, het Ave Maria van Bruckner, Ave Maris Stella van Grieg en het andante uit Eine Kleine Nachtmusik van Mozart. Het koor en orkest verheugen zich er op om deze muziek in de mooie kerk van Elshout te kunnen brengen.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt in het geheel ongeveer een uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld. Op zaterdagavond vanaf 19.00 uur wordt hetzelfde concert uitgevoerd in de Grote Kerk in Den Bosch.

Meer berichten