De expositie 'Monotypes en etsen' van Anneke Jonckers wordt aanstaande vrijdag om 17.30 uur feestelijk geopend.
De expositie 'Monotypes en etsen' van Anneke Jonckers wordt aanstaande vrijdag om 17.30 uur feestelijk geopend. (Foto: )

Opening expositie en kinderbubbel bij het Pieck

  Cultuur

Ook gedurende de maand mei heeft het Pieck weer veel moois in petto. Zoals de opening van de expositie 'monotypes en etsen' waarin werk te zien is van Anneke Jonckers. De kinderbubbel bestaat deze keer uit een gratis workshop hiphop van juf Danique. Of zak eens lekker onderuit en pak een filmpje, of twee... Allemaal bij het Pieck in Drunen!

DRUNEN - Anneke Jonckers werkt met veel passie en enthousiasme aan het maken van verrassende en geïnspireerde afdrukken. Haar werk draait om monotypes en etsen. Een monotype is een grafische techniek waarbij slechts één afdruk gemaakt kan worden. Bij het proces van afdrukken laat Anneke zich vooral leiden door haar intuïtie en haar plezier in het creëren. Beweging, impuls en toeval zijn de basis van haar werk. Zo maakt zij tijdens het werken gebruik van wat zich op dat moment voordoet of aanwezig is in haar omgeving. Dit noemt ze zelf 'de kwaliteit van het moment'. Elk exemplaar is dan ook uniek en kan niet worden gereproduceerd. Anneke werkt met inkten op waterbasis vanwege de mooie structuren. Sinds een jaar experimenteert ze ook met eigen verven op oliebasis, waarvan diverse voorbeelden te zien zijn in de expositie. Anneke vindt haar inspiratie voornamelijk in de natuur. Deze inspiratie geeft ze vorm met onder andere het drukken van natuurlijk materiaal op etspapier. De techniek van de monotype geeft haar de vrijheid waar ze al zo lang van droomde. Deze vrijheid, en beweging, probeert ze uit te drukken in haar werk. De expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 10 mei om 17.30 uur.

Gratis kinderbubbel

Vooraf aan de opening, van 16.15 tot 17.15 uur, kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar mee doen met de gratis kinderbubbel workshop in het teken van hiphop! Deze dansstijl, ook wel streetdance genoemd, is ontstaan in New York en bestaat uit stoere moves voor jongens en meisjes op toffe muziek. Juf Danique verzorgt deze workshop. Aan het einde van haar les heb je samen met de groep een eigen choreografie gemaakt!

Praktische informatie

De expositie 'Monotypes en Etsen' loopt van 10 mei tot 3 juni en is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van de Voorste Venne. Voor de films, die vertoond worden in de grote zaal, koopt u een kaartje 10 euro bij de kassa van de Voorste Venne. De kinderbubbel is gratis. Vooraf aanmelden is deze keer, vanwege de grote danszaal, niet nodig. Het Pieck is hèt kunstencentrum van de gemeente Heusden, gevestigd aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Kijk voor meer info op www.hetpieck.nl.

Meer berichten