Docente Judith Vrieling start na de meivakantie met klassieke balletlessen voor kinderen bij het Pieck in Drunen.
Docente Judith Vrieling start na de meivakantie met klassieke balletlessen voor kinderen bij het Pieck in Drunen. (Foto: )

Klassieke balletlessen voor kids bij het Pieck

  Cultuur

Judith Vrieling zag met de opening van de Voorste Venne in Drunen de prachtige danszaal van het Pieck en toen begon het al te kriebelen! Tijdens het Pieck Festival de afgelopen maand gaf ze workshops klassiek ballet aan alle kinderen die een kijkje kwamen nemen.

DRUNEN - Na de meivakantie start Judith Vrieling met een serie van 8 lessen klassiek ballet. De cursusperiode loopt tot aan de zomervakantie. Vanaf 3 jaar kunnen de kinderen uit Drunen en omgeving bij haar terecht. Judith werkte als danslerares (klassiek en jazz) op cursuscentra en in het onderwijs. Naast haar dansopleiding aan de Fontys Hogescholen in Tilburg heeft ze de PABO gevolgd en is ze les gaan geven in het basisonderwijs. Nu is ze weer terug bij haar eerste liefde; dansen en dansles geven aan kinderen!

Lessen

Op maandagmiddag (van 16.00 tot 16.45 uur) kunnen kleuters vanaf 4 jaar pré-ballet volgen. het betreft een speelse les met aandacht voor muzikaliteit, houding, souplesse, creativiteit en ruimte voor vrije expressie. Na deze groep kunnen de kinderen doorstromen naar de reguliere balletlessen. Die zijn van 17.00 tot 18.00 uur. Dan kunnen kinderen uit groep 3, 4 en 5 aan de slag en van 18.00 tot 19.00 uur voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.

Tijdens deze danslessen komt de klassieke techniek meer aan bod. Je doet onder andere oefeningen aan de barre, leert allerlei klassieke danspassen en natuurlijk is er ook ruim aandacht voor dansbeleving en plezier! Op woensdagochtend is er pré-ballet van 09.00 tot 9.45 uur voor kinderen van 3 en 4 jaar. Ja, óók kinderen uit groep 1 van de basisschool zijn van harte welkom in deze les! Voor alle cursussen geldt dat de eerste les een gratis proefles is!

Aanmelden

Begint het bij jou ook al te kriebelen? Kom dan meedoen en ontdek jouw dansplezier! Aanmeldformulieren voor de klassieke balletlessen voor kinderen zijn te vinden op de website van het Pieck: www.hetpieck.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 0416-320500

Meer berichten