Hans Janssen uit Hedikhuizen en Peter van Haaften openen op donderdag 18 april om 17.00 uur de foto-expositie 'Verrassend Brabant'.
Hans Janssen uit Hedikhuizen en Peter van Haaften openen op donderdag 18 april om 17.00 uur de foto-expositie 'Verrassend Brabant'. (Foto: )

Opening expositie 'Verrassend Brabant'

  Cultuur

Hans Janssen uit Hedikhuizen en Peter van Haaften uit Vlijmen trekken sinds 2014 met de camera door het Brabantse land om de mooiste plekken vast te leggen. Eind 2016 verscheen het fotoboek 'Verrassend Brabant' dat door het Brabants Dagblad werd bestempeld 'tot wellicht het mooiste fotoboek over Brabant.' Speciaal voor de Bibliotheek hebben zij nu een selectie gemaakt van de mooiste plaatjes die zij in de omgeving van de gemeente Heusden hebben gemaakt.

VLIJMEN - Naast enkele foto's uit het boek zijn met name nog niet eerder gepubliceerde foto's te bewonderen uit de omgeving Vlijmen, Heesbeen, Heusden, Den Bosch, Bokhoven, Engelen, Elshout, Drunen, Giersbergen, Nieuwkuijk, Hedikhuizen en Haarsteeg. Laat het een inspiratie zijn om de aankomende tijd op pad te gaan. In de Bibliotheek zijn dan ook een aantal wandelroutes in en rond de gemeente Heusden te verkrijgen. Deze zijn gemaakt door mooisteroutes.nl. De fotografen zijn natuurlijk bij de feestelijke opening van de expositie - op donderdag 18 april om 17.00 uur in de bibliotheek van Vlijmen - aanwezig en zij zullen uiteraard iets vertellen over de foto-expositie. Tijdens de Drunense Deining op zaterdag 1 juni verzorgen zij bovendien een lezing over het ontstaan van het boek en hoe zij door de seizoenen heen de mooiste beelden vastleggen. Het boek is voor leden van de bieb te koop voor 15 euro, niet-leden betalen 19,95 euro (winkelprijs 29,95 euro).

Meer berichten