De gehele cast, jong en oud, van [theaterplatform] is klaar voor een sprookjesachtig avontuur waarin het verloop minder voor de hand ligt dan gedacht. De voorstellingen zijn op 24, 25 en 26 mei in de Voorste Venne.
De gehele cast, jong en oud, van [theaterplatform] is klaar voor een sprookjesachtig avontuur waarin het verloop minder voor de hand ligt dan gedacht. De voorstellingen zijn op 24, 25 en 26 mei in de Voorste Venne. (Foto: )

'Lang & gelukkig' in de Voorste Venne

  Cultuur

Stichting [theaterplatform] staat eind mei met hun nieuwste productie 'Lang & Gelukkig' op de planken in hun thuishaven de Voorste Venne. Dit tot grote vreugde van alle leden. In deze muzikale voorstelling krijgen enkele bekende sprookjes een geheel eigen wending.

door Marjolijn van Spaandonk

DRUNEN - Al sinds de oprichting in 2010 brengt Stichting

theaterplatform

jaarlijks een muziektheaterproductie op de planken. Nadat zij tweemaal uit hebben moeten wijken naar een andere locatie in verband met de verbouwing van de Voorste Venne, keren zij met hun nieuwste productie 'Lang & Gelukkig' terug naar hun oude honk. "Onze regisseur Martin van Bommel wilde deze productie al langer graag doen", legt Leidi van Mook, voorzitter van

theaterplatform

, uit. "Daarbij sluit dit stuk goed aan bij onze visie waarbij iedereen in een rol tot zijn of haar recht komt en het een voorstelling voor jong en oud met humor betreft." De oorspronkelijk productie is geschreven door Don Duys en verfilmd in 2010 met bekende acteurs als Alex Klaasen en Gijs Naber. In samenwerking met muzikaal leider Arjan Kooijmans, choreografe Dorine Harmsen en productieleider Loes Hubers is er een mooie eigen twist aan deze productie gegeven waarbij de jongerenafdeling van

theaterplatform

hun debuut maakt. "Het is de grootste en leukste productie die we tot dusver opgevoerd hebben", vertelt Leidi. "Het is de eerste voorstelling voor de kinderafdeling die wij vorig jaar hebben opgericht. De kinderen zijn als een rode draad in het stuk verwerkt als elfjes, dieren in het bos of de muisjes bij de koets van Assepoester." Het sprookjesachtige verhaal laat zich vertellen door de Goede Fee. De fee is echter vergeetachtig waardoor de gemoderniseerde sprookjes nogal verwarrend verlopen. "Zo werpt Roodkapje zich als BFF van Assepoester op tegen de stiefmoeder en gaat de prins er liever met de lakei vandoor", verklapt Leidi. "Alle klassieke sprookjes eindigen, met een moderne draai, wat anders dan dat we gewend zijn: lang en gelukkig.. maar dan anders." De climax van alle ontwikkelingen ontpopt zich op het Grote Bal waar alles hopelijk, al is het anders, tot een goed einde komt.

Kaartverkoop

De muziektheaterproductie 'Lang & Gelukkig' van Stichting

theaterplatform

is te zien op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei om 20.00 uur, en op zondag 26 mei om 14.00 uur in de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 te Drunen. Kaarten voor de voorstelling kosten voor volwassen 15 euro, voor kinderen 12,50 euro en kunnen online besteld worden via www.theaterplatform.nl.

Meer berichten