"Ik wist niet dat hier zoveel te doen is", verzuchtte een bezoekster van de 2e editie van het Pieck Festival. En terecht, want overal was iets te doen, te zien én te beleven!
"Ik wist niet dat hier zoveel te doen is", verzuchtte een bezoekster van de 2e editie van het Pieck Festival. En terecht, want overal was iets te doen, te zien én te beleven! (Foto: )

Kunst prikkelt en verbindt op zonnig Pieck Festival!

  Cultuur

Zelfs de zon piekte tijdens de zeer geslaagde tweede editie van het Pieck Festival. Jong en oud en alles daartussenin was aanwezig en liet zich verrassen door het overweldigende aanbod van kunst en cultuur. Tot in de uiterste hoeken van het gebouw was iets te beleven, te proeven en te doen, maar vooral heel veel te zien!

DRUNEN - Al bij binnenkomst in het cultuurcafé werd je verrast door een zeer gevarieerd programma van singer-songwriters, zanggroepen, muziekensembles en cabaret. Dwaalde je door de gangen, dan werd je oog getrokken door prachtige kunstwerken gemaakt door cursisten van het Pieck. De goed bezochte theaterzaal was het podium voor toneel, musical en dansvoorstellingen. In de Venne zaal kon je je laten schminken, er waren lekkere hapjes van vluchtelingenwerk, prachtige leren tassen, keramiek en chocolade en een heuse toetjesfabriek die draaiende werd gehouden door een stel kinderen. Bijna 200 toetjes hebben ze gemaakt voor eenieder die wilde! Op het podium waren doorlopend optredens en open lessen. Zo ook in de dansstudio, die voor de gelegenheid helemaal vol hing met tutu's. Daar wisten de danseresjes in de dop wel raad mee; in een echte tutu deden ze mee aan de workshop klassiek ballet. De theaterstudio bood het toneel aan meer intieme voorstellingen en activiteiten. Van een voorleesvoorstelling voor de allerkleinsten, tot een interview met Frodo kuipers over de animatiefilms die hij maakt. In het beeldend atelier was het mogelijk achter de naaimachine te kruipen en je eigen haarband, tasje of babymutsje te maken en in het ruimtelijk lokaal kon je meewerken aan een groot waterrad.
De binnentuin was 'the place to be' voor jonge schilders in de dop. Zij konden helpen een picknicktafel te beschilderen, terwijl naast hen de harmonie een optreden gaf. Kortom; werkelijk overal werd je omringd door kunst en cultuur! De binnentuin was ook de plek om bij te komen en te ontmoeten. Desgewenst met een lekker Pieckbiertje in de hand. Dat kunst verbindt was ook hier weer overduidelijk te zien.

Meer berichten