Lara Kuipers heeft foto's gemaakt rondom lokale legendes en verhalen. Deze foto verbeeld Piet van Oijen (1882-1962) uit Vlijmen.
Lara Kuipers heeft foto's gemaakt rondom lokale legendes en verhalen. Deze foto verbeeld Piet van Oijen (1882-1962) uit Vlijmen. (Foto: )

Expositie Lara Kuipers: 'Verhalen uit Heusden'

  Cultuur

In de Bibliotheek Drunen zijn momenteel foto's met een verhaal van Lara Kuipers te bewonderen. De foto's zijn het resultaat van het project '7 talenten, 7 meesters', georganiseerd door Het Pieck. Lara is voor dit project gekoppeld aan 'meesterfotograaf' Wiesje Peels.

DRUNEN - Van jongs af aan is Lara is al in de weer met fotograferen, het schrijven van verhalen en andere vormen van kunst. Geïnspireerd door de combinatie van verhalen en fotografie, heeft ze 7 foto's gemaakt rondom verschillende legendes en verhalen uit de gemeente Heusden. Dat zijn verhalen uit Heusden, Vlijmen, Drunen, Nieuwkuijk en Elshout. Lara wist deze op een moderne wijze in verschillende portretten te verbeelden. De bijgevoegde foto verbeeld Piet van Oijen (1882 – 1962), een markant figuur uit Vlijmen. Naast de foto's en de legendes heeft Lara ook een selectie gemaakt van haar favoriete boeken en films, en daarin mag het daar haar zelf geschreven boek 'De Kracht van Zilver' natuurlijk niet ontbreken. Na het behalen van haar Havodiploma wil ze carrière gaan maken in de creatieve industrie. Het project van Lara is vrij te bekijken tijdens openingstijden van de Bibliotheek Drunen.

Meer berichten