Bij het Pieck, hét centrum voor de kunsten in de gemeente Heusden, is ook de komende weken weer van alles te doen voor kinderen. Zo gaat op 16 april een nieuwe kunstcarrousel van start.
Bij het Pieck, hét centrum voor de kunsten in de gemeente Heusden, is ook de komende weken weer van alles te doen voor kinderen. Zo gaat op 16 april een nieuwe kunstcarrousel van start. (Foto: )

Het Pieck (Festival) pakt uit met kunst voor kids

  Cultuur

Elke tweede vrijdag van de maand is er een kinderbubbel bij het Pieck; een gratis workshop voor kids van 6 tot 12 jaar. Meedoen geeft je de kans te ontdekken wat je leuk vindt en misschien wel eens vaker zou willen doen.

DRUNEN - Vrijdag 12 april ga je aan de slag met illustreren op de iPad. Je gebruikt tekenen, schilderen en fotografie om je eigen illustratie te maken bij een verhaal. De workshop duurt van 16.15 tot 17.15 uur. Ben je van plan om te komen? Meld je dan snel even aan bij danique@hetpieck.nl, dan weten de docenten hoeveel kindjes ze kunnen verwachten.
Ook de kunstcarrousel gaat weer draaien! Deze keer laat je je inspireren door de stijl van kunstenaar Alexander Calder en ga je aan de slag met metaal. Wat hij in zijn hoofd had, kon hij maken van metaaldraad. Buigen, krullen, vouwen, knippen, en knijpen. Beelden om te dragen, hangen, staan, wiebelen en te bewonderen. Onder leiding van Ton Lammers maak je elke keer weer iets nieuws om mee naar huis te nemen! De kunstcarrousel gaat draaien op dinsdag 16 april en 7, 14 en 28 mei van 16.15 tot 17.45 uur. Ook voor deze activiteit meld je je aan bij danique@hetpieck.nl
Kun je niet wachten? Dan kom je natuurlijk, samen met je ouders, naar het Pieck Festival! In het weekend van 6 en 7 april is de Voorste Venne omgetoverd tot een heus festivalterrein. Zaterdagavond start het festival om 19.00 uur met de bandjesavond PieckPop in Utopia. Zondag wordt het festival om 12.00 uur geopend en kun je op de verschillende podia voorstellingen en presentaties bewonderen. In de gangen en zalen is een beeldende expositie van cursisten te zien en er zijn tal van workshops waar je aan mee kunt doen. Knutselen, tekenen, je eigen toetje fabriceren; het kan allemaal! Kortom; er is meer dan genoeg te doen voor kids bij het Pieck; dompel je onder in de kinderbubbel, draai mee met de kunstcaroussel, of kom pieken op het gratis Pieck Festival!
Kijk voor aanvullende informatie over deze en andere activiteiten bij centrum voor de kunsten het Pieck op de website: www.hetpieck.nl.

Meer berichten