Het Pieck heeft voor de echte filmliefhebbers vijf klassiekers in de aanbieding: Django, The Piano, Her, Singin in the rain (foto) en Festen.
Het Pieck heeft voor de echte filmliefhebbers vijf klassiekers in de aanbieding: Django, The Piano, Her, Singin in the rain (foto) en Festen. (Foto: )

Het Pieck laat je genieten van vijf filmklassiekers

  Cultuur

Film op het witte doek, het blijft een magische ervaring! Daarom heeft het Pieck een reeks filmvertoningen op het programma staan. Op dinsdag 19 maart wordt de eerste film vertoond in een reeks van vijf, en wel Django, de spaghetti-western uit 1966 met Franco Nero in de hoofdrol.

DRUNEN - Nadat Django uitkwam volgden er maar liefst vijftig westerns met Django in de titel! Ze hadden helemaal niks te maken met het origineel, maar konden zo meeliften op het grote succes dat de film boekte.
Na de spaghetti-western Django draaien achtereenvolgens nog het kostuumdrama 'The Piano', de science-fiction 'Her', de musical 'Singin in the rain' (foto) en de bekendste Dogma '95 film 'Festen' die destijds veel stof deed opwaaien vanwege het incest thema. Om de week kun je op dinsdagavond dus lekker onderuitzakken en je laten meevoeren door prachtige beelden, ingenieuze plotwendingen en betoverende muziek!

Inleiding

Elke filmvertoning begint met een inleiding, daarna start de genre-sepecifieke film en na afloop is er ruimte om na te praten. Een kaartje voor de film kost 10 euro en is alleen te reserveren via de website van het Pieck: www.hetpieck.nl.

Meer berichten