De pas 17-jarige Sofie de Bruijn maakt het publiek op zaterdagavond 13 april deelgenoot maken van haar (puber)tijd.
De pas 17-jarige Sofie de Bruijn maakt het publiek op zaterdagavond 13 april deelgenoot maken van haar (puber)tijd. (Foto: )

Theater Tussen De Schuifdeuren 2019

  Cultuur

Heusden kijkt uit naar de achtste editie van 'Theater Tussen De Schuifdeuren'. Op vrijdagavond 12 en zaterdagavond 13 april treden in 4 huiskamers in totaal 12 artiesten op.

HEUSDEN - Tijdens het festival wandelen 4 groepen van 30 personen van huiskamer naar huiskamer. In verband met het verrassingseffect worden de locaties niet vooraf bekendgemaakt. "Dit jaar staat het festival in het teken van jong talent. Met een variëteit aan cabaret, zang, klassieke muziek en stand-up comedian", aldus organisator Ron van der Most van Stichting Theater Tussen De Schuifdeuren. Samen met zijn partner Tak selecteerde hij de artiesten.

Programma vrijdag

Het festival wordt vrijdagavond in of voor het voormalige stadhuis geopend. De opening wordt door Brassband Djembé-Agogo muzikaal ondersteund. Op vrijdagavond verzorgt stand-up comedian Tobi Kooiman een optreden. Liefhebbers van Country en Folk komen met het optreden van Sam & Julia aan hun trekken. Dezelfde avond maakt het publiek kennis met cabaretier en theatermaker Patrick Sytsema. Klarinettist en accordeonist Sven van de Voorde maakt het publiek deelgenoot van een breed repertoire. Van Braziliaanse Jazz tot Bach en van Musette tot Klezmer.

Programma zaterdag

Zaterdagavond kan het publiek zich laten inspireren door 4 artiesten. De 17-jarige Sofie de Bruijn maakt het publiek deelgenoot van haar (puber)tijd. Hierbij wisselen humor, ontroering en verwondering elkaar af. Daarna kan genoten worden van het muziektheater van Mirjam van den Boogaard & Izak Boom. Deze voorstelling barst van absurdisme uit haar voegen. Luuk Ransijn is niet voor één gat te vangen. Met een mix van cabaret en pop zorgt hij voor een uitdagende creatieve smeltkroes. En wie wil kan op de voorste rij genieten van Anne van der Lee & Lisa van Schagen. Met hun fysieke cabaret leveren zij humoristisch en muzikaal een bijdrage. Na afloop zijn alle deelnemers welkom in het voormalige kerkje in de Gasthuisstraat. Zowel vrijdag als zaterdag kiest het publiek de beste artiest(en) van de dag. Deze krijgen in het najaar de kans een extra optreden te geven exclusief voor de 'Vrienden van Theater tussen de Schuifdeuren'!

Kaartverkoop

Kaartjes voor één avond Theater Tussen De Schuifdeuren kosten 29,50 euro per stuk. Vrienden betalen 24,50 euro. Een vriendenpas kost 25 euro per persoon en 40 euro samen met uw partner. Kaartjes kunnen nu al worden gereserveerd via de website www.theatertussendeschuifdeuren.nl, of koop deze vanaf 24 maart in de winkel van Berg & Braam aan de Nieuwstraat 7 in Heusden.

Meer berichten