Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart kun je in de Voorste Venne in Drunen kennismaken met allerlei activiteiten voor senioren.
Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart kun je in de Voorste Venne in Drunen kennismaken met allerlei activiteiten voor senioren. (Foto: )

Week van de Senior in Voorste Venne

  Cultuur

Het Pieck en stichting Hunenhof hebben de handen ineengeslagen en gezamenlijk een open lesweek georganiseerd voor de senior. Ruwweg vanaf een jaar of 55 is iedereen welkom om een kijkje te nemen. Dat kan bij stichting Hunenhof die activiteiten van verschillende verenigingen promoot en behartigt of bij het Pieck, waar cursussen en workshops te volgen zijn.

DRUNEN - Aangezien het Pieck en de Hunenhof nu samen in een pand zitten laten zij ook graag gezamenlijk zien wat ze voor de senior in huis hebben. Dit doen ze met de seniorenweek, een open lesweek van 18 tot en met 22 maart en een presentatiemiddag op donderdag 21 maart.
De hele week zijn alle activiteiten, met uitzondering van de filmvertoning op dinsdagavond, gratis toegankelijk. Elke ochtend starten vanaf 09.00 uur de activiteiten op het gebied van dans en beweging zoals yoga, tai chi, qi cong pilatus, en dans en balans. Ook beeldende activiteiten zijn er volop zoals keramiek, tekenen en schilderen, schilderclub Hunenhof, steenbeeldhouwen, het schilder en grafiek atelier van het Pieck en de hobby- en handwerkgroep. Voor de muzikale senioren zijn er cursussen keybord voor zowel beginners als gevorderden en is er het koorensemble 'het Pieck'. Voor problemen met de pc kunt u binnenlopen bij de computerinloop van de Hunenhof. Zij helpen u graag met al uw vragen over uw pc. Nieuw is het fotocafé, voor iedereen die niet bij een fotoclub wil maar wel graag de mogelijkheden van de camera (of de camera op de telefoon) meer wil benutten.
In de middag, vanaf 13.00 uur, is er de gelegenheid om kennis te maken met bridge, Jeu de Boules, biljart, dansclub de swingende senioren, dans en balans, en het seniorenkoor van de Hunenhof. Later op de dag, vanaf ongeveer 17.00 uur, kunnen de muzikale senioren terecht voor gitaarles. Vanaf ongeveer 19.00 uur starten de cursus meubelmaken, keramiek, tekenen en schilderen en een naaicursus. Bij toneelvereniging 'De Drunense Ghesellen' wordt elk jaar een voorstelling gemaakt en u kunt deze week met korting naar de film die onderdeel uitmaakt van de filmcursus bij het Pieck.

Liever eerst even kijken in plaats van meteen meedoen? Dat kan ook tijdens de presentatiemiddag op donderdag 21 maart. Deze middag start om 13.30 uur met een aftrap door het Pieck koorensemble. Achtereenvolgens ziet u een klarinet-, blokfluit- en gitaar ensemble van het Pieck. In de pauze zullen de Ghesellen zich laten zien met een theatrale act. Na de pauze laten het seniorenkoor van de Hunenhof en de Duynstedenkapel van zich horen. Om 16.30 is de middag ten einde.
Kijkt u voor meer informatie omtrent de aanvang van alle activiteiten op de flyers. Deze zijn ook online te bekijken op www.hetpieck.nl. De seniorenweek vindt plaats in de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Op vertoon van dit artikel krijgt u bovendien een kopje koffie met korting!

Meer berichten