Bij het Pieck, hét centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Heusden, kun je naar hartenlust ontdekken, experimenteren en creëren.
Bij het Pieck, hét centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Heusden, kun je naar hartenlust ontdekken, experimenteren en creëren. (Foto: )

Het Pieck pakt weer uit voor de jeugd

  Cultuur

In februari starten allerhande nieuwe kinderworkshops bij het Pieck. Zo is er bij het kinderatelier een creatieve cursus voor vloggers en reporters. Je kunt op de kunstcarrousel springen waar Marianne met haar workshop BoschBeesten een ronde meedraait, musicalsterren in de dop presenteren zich met Junglebook en bij Christa kun je op creatieve wijze kennismaken met muziek.

DRUNEN - Wist je al van de kunstcarrousel op het Pieck? Deze carrousel draait op dinsdag middagen, elke keer vanuit een andere discipline of thema. In maart ga je onder begeleiding van kunstenares Marianne van Heeswijk Boschbeesten maken. Fantasiebeesten geïnspireerd op het werk van de kunstenaar Jeroen Bosch. Tijdens de lessen ga je werken met verschillende materialen en technieken. Zo ga je met plaatjes uit boeken en tijdschriften knippen en plakken, en gebruik je knopen, deksels, doppen, touwtjes, of wat je ook maar kunt vinden!
Op woensdagmiddagen kunnen vloggers en reporters hun slag slaan bij het kinderatelier multimedia door Irma. Daar start een twee wekelijkse workshop van 5 bijeenkomsten waarbij je aan de slag gaat met fotografie en film en allerlei zaken die daarmee te maken hebben. Je maakt bijvoorbeeld je eigen camera obscura (dat is de eerste camera ter wereld) waarmee je jouw wereld op z'n kop zet! Of een spel met zelfgemaakte foto's. Als vlogger in de dop word je uitgedaagd je filmpje nog interessanter te maken met handige tips en tricks. Naast digitale media gebruik je ook beeldende technieken zoals zagen, knippen, verven en plakken, bijvoorbeeld als je portretten maakt in de stijl van de oude meesters. Een moderne cursus dus met een vleugje nostalgie.

Creatief met muziek
Christa van Hulten geeft in februari proeflessen creatief met muziek speciaal voor jonge kinderen. Er is een proefles voor groep 1 en 2 (op 13 februari) én een proefles voor groep 4, 5 en 6 (op 20 februari) . In Christa haar lessen kun je mee op ontdekkingsreis in de wereld van muziek. Je leert wat al die bolletjes en geheimzinnige tekentjes op die 5 lijntjes nu eigenlijk betekenen, je leert wat ritme en toonhoogte is door het gebruik van allerlei (slag)instrumenten en je maakt kennis met heel veel verschillende instrumenten zodat je kunt ontdekken welk instrument bij je past!
Is zingen, toneelspelen en dansen meer iets voor jou? Kom dan kijken naar de uitvoering van Junglebook! De kinderen die musicallessen volgen sluiten het eerste blok af met een presentatie op dinsdag 12 februari om 16.30 uur. Vind je het leuk? Instromen in het tweede blok is mogelijk! Aanmelden en aanvullende info via de website: www.hetpieck.nl.

Noteer alvast in je agenda: Het Pieckfestival in de Voorste Venne in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april! Op dit festival is, óók voor kinderen, van alles te beleven! Zoals leuke workshops om te doen en allerlei presentaties om te zien, waaronder de herneming van de musical Junglebook!

Meer berichten