Bieb deelt opnieuw leescadeaus uit

  Cultuur

Bibliotheek Heusden geeft leescadeaus aan deelnemers van bestaande en nieuwe initiatieven rondom taalprojecten in de gemeente Heusden. Via partners als Contour de Twern, VVE Thuis, Leerpunt Drunen, Taalcoach ROC en Vluchtelingenwerk Heusden worden namens de Bibliotheek verschillende gratis boekjes uitgedeeld aan mensen die deelnemen aan taalprojecten in de gemeente.

REGIO - In 2018 hebben bibliotheken 2.500 Donald Duck pockets bij de plaatselijke voedselbanken afgegeven. Deze waren bestemd voor gezinnen die bij de voedselbanken ingeschreven stonden. Armoede en laaggeletterdheid gaan nu eenmaal vaak hand in hand. Vanwege het succes van deze Donald Duck actie hebben de initiatiefnemers, Cubiss en de Brabantse Bibliotheken, dit jaar opnieuw een leescadeau bedacht. Er worden verschillende boekjes weggegeven, onder andere de zogenaamde Makkelijk Lezen Boeken, een Startkrant, en tijdschrift Arise, een magazine in begrijpelijke taal.
De Bibliotheek Heusden heeft in 2019 een groot (digi-)taal aanbod in de vorm van Nederlandse les bij het Leerpunt Drunen, opvoedcursussen met VVE, spelopvoeding met Spel & Boek, cursus DigiD, een wekelijks spreekuur met een taalcoach en de online computercursus Klik&Tik.
De Bibliotheek Heusden richt zich dit jaar niet enkel op gezinnen, maar ook op volwassenen. Heeft u het vermoeden dat een vriend, kennis, collega of familielid moeite heeft met lezen en/of schrijven? Kom eens langs in onze Bibliotheek. De medewerkers vertellen u graag over de mogelijkheden.

Meer berichten