Schrijfster Lindsey Schouten uit Drunen is erg blij met het gedrukte eindresultaat van haar boek 'Met Blote Handen.' Foto: Yuri Floris Fotografie
Schrijfster Lindsey Schouten uit Drunen is erg blij met het gedrukte eindresultaat van haar boek 'Met Blote Handen.' Foto: Yuri Floris Fotografie (Foto: Yuri Floris)

Lindsey Schouten uit Drunen debuteert met psychologische thriller

  Cultuur

'Met Blote Handen', zo luidt de treffende titel op de kaft van haar eerste boek. De 20-jarige student Lindsey Schouten debuteert met een genre dat dicht bij haar persoonlijke interesse ligt; een psychologische thriller. In de fictieve verhaallijn belandt de lezer in de complexe dwangneurotische gedachten van Nienke.

DRUNEN – Onwennig maar vooral trots neemt Lindsey plaats aan de tafel waaraan zij vele uren spendeerde om tot dit eindresultaat te komen. Het boek is feitelijk een opdracht in het kader van haar opleiding Communicatie-International Event, Music & Entertainment Studies (Communicatie IEMES) aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. "Het schrijven van een boek is onderdeel van de minor 'Creatief schrijven' waarvoor ik dit schooljaar heb gekozen", legt Lindsey uit. "Een bewuste keuze want copywriting en schrijven vind ik ontzettend leuk. Daarbij ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens en wilde ik graag een verhaal schrijven over een leeftijdsgenoot met een psychische stoornis of dwangneurose." Een half jaar investeerde Lindsey bijna dagelijks vijf uur aan het uitwerken van de verhaallijn. Hoewel de uitwerking moeilijker was dan gedacht is ze tevreden met het resultaat. Lindsey: "Ik heb goed nagedacht over hoe ik het verhaal meer body kan geven. Dit is het hoogst haalbare in dit tijdsbestek." De thriller vertelt het verhaal van Nienke wiens vriend is vreemdgegaan. Toch besluit zij bij hem te blijven. Een lugubere nachtmerrie ontwikkelt zich echter bij haar tot een dwangneurose. Lukt het Nienke haar relatie te redden? Onverwachte wendingen leiden tot een huiveringwekkend plot met een open einde. "Ook een bewuste keuze", aldus Lindsey. "Een open einde is fascinerend. Als lezer wil je graag weten hoe het verder gaat. Op deze manier is er ruimte om een vervolg te kunnen schrijven." De jonge schrijfster hoopt dan ook op termijn een carrière te kunnen combineren met het schrijverschap. De psychologische thriller 'Met Blote Handen' is verkrijgbaar voor 11,95 euro exclusief verzendkosten op www.boekenbestellen.nl.

Meer berichten