Toen het echtpaar Goosen in 1998 stopte met hun kunsthandel in Bergen op  Zoom bleven er een paar kerstgroepen over. Dit was het begin van de  verzameling. Inmiddels hebben zij er ruim drie honderd.
Toen het echtpaar Goosen in 1998 stopte met hun kunsthandel in Bergen op Zoom bleven er een paar kerstgroepen over. Dit was het begin van de verzameling. Inmiddels hebben zij er ruim drie honderd.

Kerststallententoonstelling in Cultuurtoren Mariënkroon

  Cultuur

Traditiegetrouw vormt de Cultuurtoren van 16 tot en met 30 december het decor voor een bijzondere Kerstgroepenverzameling. Deze is dagelijks (met uitzondering van 1e kerstdag) van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

NIEUWKUIJK - Dit jaar staat de verzameling van Kees en Riet Goosen uit Bergen op zoom centraal. Hun kerstgroepen zijn afkomstig uit de heel de wereld en zijn gemaakt van verschillende materialen als aardewerk, glas, hout en stof. Pronkstukken zijn de groep van Jac Bongaarts uit Tegelen, twee groepen uit het bekende atelier St. Joris te Beesel en een groep kerstzangers uit Oberammergau.
Toen het echtpaar Goosen in 1998 stopte met hun kunsthandel in Bergen op Zoom bleven er een paar kerstgroepen over. Dit was het begin van de verzameling. Inmiddels hebben zij er ruim drie honderd. De kerstgroepen zijn door hen zelf gekocht, maar ze hebben er ook veel cadeau gekregen. De kinderen, familie en vrienden brengen uit allerlei landen kerstgroepen mee. In 2006 bezochten zij voor het eerst het noord Franse dorpje Muzeray. Dit is een heel klein dorp met maar 120 inwoners, met Kerst wordt het omgedoopt tot Village de la Crèche, ofwel Kerststallendorpje.

Meer berichten