Vanuit haar vaders antieke stoel dwaalt Diana bij kaarslicht graag af in Anna's sprookjeswereld vol ridders en kastelen.
Vanuit haar vaders antieke stoel dwaalt Diana bij kaarslicht graag af in Anna's sprookjeswereld vol ridders en kastelen. (Foto: )

Diana van Son uit Drunen schrijft kinderboek

  Cultuur

Na haar debuut als schrijfster in 2013 van een biografisch boek, debuteert Diana van Son nu met haar eerste kinderboek 'Anna'. Het boek is de eerste editie van een reeks kinderboeken over het meisje dat zich begeeft in een wereld van ridders en kastelen.

Drunen - Diana's debuterend boek 'Van harte beterschap' is een treffende beschrijving van haar lijdensweg na een medische misser. "Een bloedprop in een slagader werd te laat ontdekt en na een mislukte operatie, met als gevolg een open wond van 20cm, bleef ik verminkt achter", vertelt Diana. "Door een second opinion heb ik mijn been kunnen behouden maar ben ik afgekeurd en levenslang beperkt. Na een gewonnen rechtszaak heb ik door dit boek deze zware periode af kunnen sluiten." Stil zitten is echter geen optie voor Diana. Aangemoedigd door haar vriend nam zij het schrijven weer op. "Ik houd van ridders en kastelen", aldus Diana. "Dol was ik ook op het verzinnen van verhaaltjes en voorlezen toen mijn kinderen nog jong waren." Een kinderboek leek dan ook een logisch vervolg op haar schrijversdebuut. Diana: "Met hulp van mijn vriendin en schrijfster Anouska Brok heb ik geprobeerd om in dit genre een spannend kinderboek te schrijven. Daarbij heb ik bewust gekozen voor een meisje in deze kastelensetting." Nu, na drie jaar, is haar eerste kinderboek 'Anna' uitgegeven en zit het vervolgboek al in de pen. "Buiten het feit dat het erg leuk is om te doen, is het ook heel zinvol", aldus Diana. "Mijn hart en passie liggen bij het schrijven van kinderboeken. Inspiratie vind ik in de kastelen die ik bezoek. Als ik eenmaal begin met schrijven, vliegen de uren voorbij." Ooit hoopt Diana als de auteur van de kinderboekenserie 'Anna' herkend te worden. Diana: "De grootste beloning, wat meer opweegt tegen de winst, is dat het boek goed gelezen wordt door de kinderen." Een podium voor de startende schrijver om de naamsbekendheid te vergroten, is iets wat Diana erg mist. Wie weet komt haar hetzelfde toe wat zij in haar kinderboek 'Anna' als boodschap aan de lezer meegeeft: 'Wie goed doet, goed ontmoet.'

Het kinderboek 'Anna' van Diana van Son beschrijft het verhaal van Anna die samen met haar ouders het kasteel moet ontvluchten vanwege hekserij. Ze zoeken hun toevlucht in een huisje diep in het bos. Opeens verdwijnen Anna's vader en moeder. Bij de zoektocht die volgt ontmoet Anna verschillende karakters die haar helpen. De weg leidt terug tot in verborgen kamers en kerkers van het kasteel. Het kinderboek Ánna' is online verkrijgbaar voor 13,45 euro. Auteur: Diana van Son. ISBN nummer: 9789463672184.

Meer berichten