HTR-vrijwilligers Adri Eijkemans en Roland van Riel hebben in opdracht van het JeroenBosch Koor opnames gemaakt van het jubileumconcert.
HTR-vrijwilligers Adri Eijkemans en Roland van Riel hebben in opdracht van het JeroenBosch Koor opnames gemaakt van het jubileumconcert.

Jubileumconcert JeroenBosch Koor op tv

  Cultuur

Het 50-jarig bestaan van het JeroenBosch Koor is dit jaar feestelijk gevierd met twee volledig uitverkochte jubileumconcerten op 7 en 28 oktober.

REGIO - Speciaal voor dit jubileumjaar heeft dirigent/componist Paul van Gulick de compositie 'Gouden JeroenBosch Koor' geschreven. Ter ere van het 25-jarig jubileum heeft Henk Stoop destijds de compositie 'Onze Stad' geschreven. Naast beide composities is de populaire compositie 'Carmina Burana' van Carl Orff uitgevoerd. Dit alles in samenwerking met en ondersteuning van Marlous Nypels (pianiste), Sandra van Loon en Evelyne Bohen (sopranen), Robert Luts (tenor), Bruno de Jonghe (bariton), Jan Pieter van Lieshout (spreker), kinderkoor de Fermaatjes en niet te vergeten muziekvereniging TOG (slagwerk). HTR-vrijwilligers Adri Eijkemans en Roland van Riel hebben in opdracht van het JeroenBosch Koor opnames gemaakt. Speciaal voor HTR is dit ingekort tot een compilatie van de uitvoering van de Carmina Burana. Deze wordt uitgevoerd op donderdagavond 13 december om 19.00 uur op HTR (Ziggo kanaal 42).

Meer berichten