Vocaal ensemble Cordatus presenteert zondag 9 december voor de allerlaatste keer haar traditionele kerstconcert. Foto: Dick Buskermolen
Vocaal ensemble Cordatus presenteert zondag 9 december voor de allerlaatste keer haar traditionele kerstconcert. Foto: Dick Buskermolen (Foto: Dick Buskermolen)

Tiende en allerlaatste kerstconcert Cordatus

  Cultuur

Vocaal ensemble Cordatus onder leiding van Carla Bons verzorgt aanstaande zondag om 15.00 uur een kerstconcert in de Protestantse Kerk in Vlijmen. Reeds 10 jaar is het een traditie dat het ensemble haar kerstconcert in deze kerk ten gehore brengt. Helaas zal dit tevens het allerlaatste optreden zijn, omdat Cordatus na 39 jaar wordt opgeheven.

VLIJMEN - Het koor is in 1979 opgericht door Cor Boelen als Gemengd Dubbel Kwartet. Later werd het onder leiding van Ruud Jansen uitgebreid tot 16 leden. Hij werd opgevolgd door Jan Maes en sinds 2015 is Carla Bons de dirigent.
Aan dit laatste concert wordt medewerking verleend door de violiste Ruth Walpot en de pianist Rob Dommisse. Ruth Walpot studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Eeva Koskinen en later volgde ze lessen bij Emmy Verhey. Ruth speelt regelmatig in grote orkesten en heeft meerdere malen opgetreden in de theatershow van Herman van Veen. Rob Dommisse is afgestudeerd aan het Brabants conservatorium orgel bij Maurice Pirenne en piano bij Liana Serbescu. Hij treedt regelmatig op als concertpianist en is een veelgevraagd begeleider bij zang- en kooruitvoeringen. Ruth en Rob zullen samen 'Méditation' van J. Massenet en het 'Largo' van G.F. Händel spelen. Ook dit jaar is er weer een grote afwisseling van bekende en minder bekende kerstliederen. Van muziek uit de 16e eeuw met componisten als M. Praetorius en J.P. Sweelinck tot aan het in 2016 gecomponeerde kerstlied van S. Draper, die het ensemble persoonlijk toestemming heeft gegeven zijn lied 'This is Christmas' te mogen vertolken. Daarnaast worden er liederen van J.S. Bach en H. Berlioz gezongen, alsmede van de bekende arrangeurs John Rutter en David Willcocks. Het noorden van Europa wordt vertegenwoordigd door G. Nordqvist met het zeer stemmige 'Jul, Jul' en het oosten met de Hongaarse componist Zoltán Kodály en het indringende lied 'Hodie Christus natus est' van de jonge Servische componist Bruno Vlahek. Het koor zingt ook een compositie van Ruud Jansen 'Maria durch ein Dornwald ging', en van Rob Dommisse 'A celtic silent night'. Zoals bij elk concert is er ook ruimte voor samenzang.

Kaarten reserveren
De entreeprijs bedraagt 10 euro inclusief het programmaboekje en een heerlijk glaasje Glühwein in de pauze. Kaarten voor dit kerstconcert zijn nog beschikbaar en te bestellen bij de heer G. Weijs op 073-5117075, bij één van de leden van Vocaal ensemble Cordatus, of voor aanvang van het concert in de Protestantse Kerk aan de Grote Kerk 22 in Vlijmen (indien voorradig). Het kerstconcert begint om 15.00 uur en iedereen is hierbij van harte welkom!

Meer berichten