'Het geheim van de Groene Draak' is een aaneenschakeling van de meest bekende sprookjes.
'Het geheim van de Groene Draak' is een aaneenschakeling van de meest bekende sprookjes. (Foto: )

DoeMaarWatjes overtuigen in 'Het geheim van de Groene Draak'

  Cultuur

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober was de grote zaal van Partycentrum de Ster in Nieuwkuijk plaats van handeling voor de toneelvoorstelling van de 'DoeMaarWatjes', een toneelclub voor mensen met een beperking. Al een aantal voorstellingen heeft deze groep op hun naam staan, maar deze keer werd het een 'professionele' aangelegenheid omdat er opgetreden werd in een prachtige ambiance.

NIEUWKUIJK - Professioneel licht en geluid, een professionele bühne en een door de vrijwilligers van de DoeMaarWatjes prachtig ontworpen en uitgevoerd decor. Ook de kleding had nog wat extra aandacht gekregen zodat er een prachtig geheel was ontstaan. Het verhaal, een muzikaal sprookje, is ook geheel in eigen beheer bedacht en geschreven.

Meer dan een jaar repeteren ging er aan vooraf voordat het afgelopen zaterdag van start ging. De kaartjes vlogen in de voorverkoop als warme broodjes over de toonbank en zaterdag- en zondagmiddag speelden de toneel talenten van Stichting Eigenwijs, de sterren van de hemel. Op de maandagavond speelden ze voor de "eigen" aanhang, de leden van Stichting Eigenwijs en een aantal genodigden. De vele blijken van waardering werkten aanstekelijk voor de acteurs en ze groeiden allen in hun rol.

Het verhaal is een aaneenschakeling van de meest bekende sprookjes maar dan steeds met een andere verrassende twist. Zo wil Roodkapje nu ook eens Prinses zijn waar de Prins verliefd op wordt en diezelfde Prins, die kan maar niet kiezen tussen Assepoester, Sneeuwwitje en hij wil die zeven dwergen er niet bij hebben in zijn kasteel. Dan lopen ook Hans en Grietje nog rond en komt de kleermaker (de stylist van het zuiden) met zijn knecht ten tonele die ook weer voor de nodige hilariteit zorgen. De Groene Draak maakte pas aan het einde van de show zijn opwachting en met zijn grote snuit blies hij dit prachtig sprookje uit.

Een fantastische activiteit die door de vele vrijwilligers, decor, kleding, licht, geluid en catering wordt mogelijk gemaakt. Speciale dank gaat uit naar Gert-Jan en Jorine van Rooij van de Ster in Nieuwkuijk voor het beschikbaar stellen van de zaal en de geweldige begeleiders van de acteurs Bert Sperber, Lia van Korven en Marij van de Ven. Op naar het volgende project!
De DoeMaarWatjes zijn een onderdeel van Eigen-Wijs Heusden, deze stichting organiseert vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijk voor meer info op www.eigenwijsheusden.nl.

Meer berichten