Sofya Nadzharyan - één van de talenten - zingt bij de opening van het nieuwe 'thuis' van de Aleph voor het eerst haar song.
Sofya Nadzharyan - één van de talenten - zingt bij de opening van het nieuwe 'thuis' van de Aleph voor het eerst haar song. (Foto: )

Gedreven talent Sofya maakt songs over 'thuis'

  Cultuur

In het kader van '7 eeuwen Heusden' startte centrum voor de kunsten de Aleph het project 7 talenten - 7 meesters. Talenten uit de gemeente Heusden mochten zich inschrijven en maakten kans op individuele begeleiding in hun talent.

DRUNEN - Eén van de talenten die nu begeleid wordt is Sofya Nadzharyan. Zij maakt muziek, schrijft songteksten, zingt en is súper gedreven. Haar meester in dit project is Joosje Jochems. Zij heeft het thema '7 eeuwen Heusden' heel vrij vertaald in 'Heusden - Huis - Thuis' en zich daaruit volgend met de vraag beziggehouden wat 'thuis' eigenlijk is. Zit dat bijvoorbeeld vast aan een plek? Of is 'thuis' iets wat je altijd met je mee neemt?

Rusland
Sofya heeft wat dit betreft een interessante geschiedenis; ze komt uit Rusland en is met haar gezin geëmigreerd naar een nieuw 'thuis' in de gemeente Heusden. Daar is het gezellig en warm maar soms ook best druk. Op die momenten trekt ze zich terug naar een plaats in zichzelf, een thuis in zichzelf, waar het rustig is en waar ze muziek luistert, maakt en schrijft.

Song
Vanuit dit gegeven, namelijk dat thuis verschillende aspecten heeft, zijn ze samen aan de slag gegaan en heeft Sofya een song geschreven. Deze song zal ze, heel toepasselijk, bij de opening van het nieuwe 'thuis' van de Aleph voor het eerst laten horen. Ook zal ze er met haar band 'The Five' te zien zijn, waarmee ze covers speelt.

Extra injectie
Joosje vindt het een super initiatief om op deze manier talent te stimuleren. Door één op één begeleiding kun je echt inzoomen op een persoon en heel gedreven leerlingen een extra injectie geven hun talent te ontwikkelen. Een initiatief dat, wat haar betreft, dus zeker herhaald mag worden!

Raadpleeg voor meer informatie en tijden betreffende het 'open huis' van de Aleph en de optredens van Sofya de website van de Aleph: www.de-aleph.nl.

Meer berichten