De Woodstock Tribute Band neemt de bezoekers van Franskes Avond mee naar de sfeer van het einde van de jaren '60: de 'Summer of love'.
De Woodstock Tribute Band neemt de bezoekers van Franskes Avond mee naar de sfeer van het einde van de jaren '60: de 'Summer of love'. (Foto: )

Franskes Avond in rocktempel 't Rad

  Cultuur

Franskes Avond is een begrip in de Elshoutse gemeenschap, maar zeker ook daarbuiten. Op zaterdagavond 3 november vindt alweer de zeventiende uitvoering van Franskes Avond plaats in Elshout. Vanaf 20.30 uur barst het festival los in Elshouts rocktempel 't Rad aan de Kerkstraat 39 (naast de kerk).

ELSHOUT - Franskes Avond staat in het teken van muziek, de passie van Frans Brok. Frans trad met verschillende regionaal bekende orkestjes (want zo heette dat nog in de jaren '60) als The Shatrics en Octopus op. Maar voor Elshout nog belangrijker: hij was jaren de grote animator achter de muziekscene in Elshout. Bijna elke band die de afgelopen decennia in Elshout gestart is, is op een of andere manier wel verbonden met Frans of z'n "oefen-boerderij".

Succesformule
Hoewel Frans zelf na een muzikale carrière van 45 jaar de pannen erop heeft moeten gooien, zit op de formule van Franskes Avond nog geen sleet: een podium bieden aan verschillende muziekstijlen en bands met of zonder ervaring. Bekende en nieuwe bands, blaaskapellen en koren hebben in de jaren het podium betreden, waarbij flink wat bandjes hun eerste podiumervaring opgedaan hebben op Franskes Avond.

Programma
Het programma is ook dit jaar weer divers: de muziek gaat van 1950 tot nu. Wie spelen er op Franskes Avond? Dielis speelt de beste rockmuziek uit de laatste decennia. Bop Tonight brengt authentieke en zeker dansbare rock'n-rollmuziek. Pocket Rockit is het inmiddels welbekende koor met passie voor pop- en rockmuziek. De afsluiter - de Woodstock Tribute Band - neemt de bezoekers mee naar de sfeer van het einde van de jaren '60: de 'Summer of love'. Dan moet je wel met een feelgood-gevoel naar huis gaan!

Motto
De organisatie Dubio verwacht dat Franskes Avond weer een geweldig feest wordt, waardoor ze het goede doel kunnen ondersteunen en geen kind in Heusden aan de zijlijn hoeft te blijven staan. Afgaande op het programma met gevarieerde muziek moet dat zeker lukken. En vergeet het motto niet: 'Be sure to wear some flowers in your hair'. Kijk voor meer informatie op www.dubio.tk en/of de Facebook-pagina Dubio-Elshout.

Goed doel
De opbrengst van de avond komt ten goede aan een organisatie of een goed doel. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan Stichting Leergeld Heusden. Deze organisatie zet zich in voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Zij kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Voor meer informatie over dit goede doel kijk ook op www.leergeld.nl/heusden.

Meer berichten