De Aleph vult op zondag 28 oktober al haar lokalen met demonstraties, workshops en open lessen. Er is genoeg te doen voor iedereen!
De Aleph vult op zondag 28 oktober al haar lokalen met demonstraties, workshops en open lessen. Er is genoeg te doen voor iedereen! (Foto: )

De Aleph opent haar nieuwe deuren

  Cultuur

Trots zijn ze bij de Aleph, op de prachtige nieuwe muziekstudio's, de beeldende ateliers, de theaterstudio en de dansstudio. Zin hebben ze, in samenwerking met de andere gebruikers, kruisbestuivingen en ontmoetingen. En al is de Aleph in Drunen gevestigd, het is boven alles een kunstencentrum voor álle inwoners van de gemeente Heusden!

DRUNEN - Zondag 28 oktober is de feestelijke opening van het prachtig verbouwde Anton Pieck-pand! Door het hele pand is dan van alles te doen en te beleven. Ook de Aleph houdt open huis en verwelkomt vanaf 12.00 uur geïnteresseerden in haar ateliers en lokalen, maar ook in het cultuurcafé, het vernieuwde Utopia en in de Theaterzaal van de Voorste Venne. Er zijn dansworkshops, beeldende workshops, theaterworkshops en muziekworkshops en heel veel presentaties! Zo is er een openbare repetitie van de Notenkraker, het ballet dat in december door groepen van de Aleph gedanst wordt onder leiding van Rita Campos, en in de Theaterzaal is een preview te zien van de Notenkraker. Wil je zelf dansen? Doe dan mee met de workshop 'Breakdance' of kom lekker swingen in de open les van Wilmie Thielen. De interactieve en muzikale theatervoorstelling 'Onverwacht Bezoek' die tijdens de Kinderboekenweek op lagere scholen is gespeeld, wordt speciaal voor deze dag gespeeld in het Dramalokaal. Na de voorstelling kun je zelf gaan spelen in dramaworkshops. In de Beeldende Ateliers ga je aan de slag met klei. In de workshop 'Leer bewerken' maak je, geheel in stijl met het thema 'open huis', je eigen sleutelhanger. Er is een workshop 'Fotografie' en je kunt houtbewerken. De muziekafdeling presenteert zich met veel voorspeelmomenten door leerlingen. Ook zijn er workshops waar instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Er is slagwerk te zien en te horen en de huisbands 'Joyride' en 'The Five' treden op. De àllerkleinsten kunnen meedoen met 'Muziek op schoot'. Nu de Aleph deze nieuwe locatie betreedt, met moderne lokalen en faciliteiten, krijgt het ook een nieuwe naam. Een naam die past als een nieuwe jas. Daar later meer over...

Feestelijke opening
Tijdens de feestelijke opening van het prachtig verbouwde pand zijn alle workshops, demonstraties en open lessen van de Aleph gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Kunstencentrum de Aleph is gevestigd aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur. Bekijk voor info over de jaarcursussen, workshops en schoolprojecten de website of stel uw vragen aan de docenten die aanwezig zullen zijn. Meer informatie op www.de-aleph.nl.

Meer berichten