Aanstaande zaterdag om 14.30 uur vertrekt de wandeling 'Heusden Proeven' weer vanaf het Bezoekerscentrum aan de Pelsestraat.
Aanstaande zaterdag om 14.30 uur vertrekt de wandeling 'Heusden Proeven' weer vanaf het Bezoekerscentrum aan de Pelsestraat. (Foto: )

De rol van voedsel door de eeuwen heen

  Cultuur

Op zaterdagmiddag 13 en 27 oktober vindt de wandeling Heusden Proeven weer plaats. Begeleid door een verhalenverteller maak je tijdens deze wandeling een ontdekkingstocht door het vestingstadje Heusden en ervaar je de rol van voedsel door de eeuwen heen.

HEUSDEN - Hoe deden rijke edelen zich tegoed aan kostelijke maaltijden van everzwijn, fazant, gans en kelken vol wijn, terwijl het 'klootjesvolk' het moest doen met een stuk oud brood of wat pap? En wat was nu eigenlijk de rol van stadsboeren en molenaars? Waarom dronken zelfs jonge kinderen al bier? Hoe kwam het dat Heusden floreerde door de handel in wijn, cichorei en hop? Wat was het belang van de zalmvisserij? En hoe werden de monden in een garnizoensstad gevuld ten tijden van oorlog? Aan de hand van smeuïge verhalen en het bezoek aan een tiental verrassende locaties in Heusden krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen. Je proeft de vesting Heusden letterlijk, want tijdens deze smakelijke tijdreis krijg je diverse bijzondere hapjes en drankjes aangeboden, waardoor je de sfeer van weleer optimaal beleeft.
De wandeling vertrekt op zaterdag 13 en 17 oktober om 14.30 uur vanaf het Bezoekerscentrum aan de Pelsestraat 17 in Heusden. Reserveer tijdig, want vol is vol! Voor aanmelden en aanvullende informatie: www.hbtheusden.nl.

Meer berichten