Fluitisten Els Althuizen en Fiet Nafzger verzorgen zaterdag een 'pretconcert' in de Bibliotheek van Drunen.
Fluitisten Els Althuizen en Fiet Nafzger verzorgen zaterdag een 'pretconcert' in de Bibliotheek van Drunen. (Foto: )

Drunense Deining staat in het teken van Jacob Eyck

  Cultuur

Tijdens de Drunense Deining van oktober kunt u alvast kennis maken met één van de belangrijkste Heusdenaren uit de zeven eeuwen die Heusden bestaat; de Componist Jacob Eyck (ca. 1590-1657).

DRUNEN - Jacob Eyck was een begenadigd componist, beiaardier en blokfluitist en bouwde na zijn jonge jaren in Heusden een indrukwekkende staat van dienst op in de domstad Utrecht en ver daarbuiten. Fluitisten Els Althuizen en Fiet Nafzger geven op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 12.00 uur een 'pretconcert' in de Bibliotheek van Drunen. Dit als opmaat naar het Jacob van Eyck Festival 2018 later deze maand in de vesting. Zij zullen Van Eyck als blokfluitist uitlichten en natuurlijk ten gehore brengen. Fiet en Els gaan blokfluiten bespelen die gebouwd zijn naar Schnitzer (Neurenberg 16e eeuw) door Peter van der Poel. Het is heel goed mogelijk dat Jacob van Eyck deze instrumenten kende en er ook op gespeeld heeft. De Brabander gaat u terug horen in de vrolijke muziek die in het programma zit. Wellicht tot veler verrassing zal blijken dat er ook duetten zijn van Jacob van Eyck. De beiaardier kunt u misschien ontdekken in de wijze waarop sommige omspelingen vorm zijn gegeven door van Eyck. Voor meer informatie over het festival en het volledige programma http://jacobvaneyckheusden.nl.

Drunense Deining biedt iedere eerste zaterdag van de maand een inspirerende activiteit in de Bibliotheek aan de Rooseveltstraat 32 in Drunen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Meer berichten