Toneelvereniging De DoeMaarWatjes staat op 27 en 28 oktober in De Ster in Nieuwkuijk met de voorstelling 'Het geheim van de Groene draak'.
Toneelvereniging De DoeMaarWatjes staat op 27 en 28 oktober in De Ster in Nieuwkuijk met de voorstelling 'Het geheim van de Groene draak'. (Foto: )

Muzikaal sprookje De DoeMaarWatjes

  Cultuur

Toneelvereniging De DoeMaarWatjes speelt op zaterdag 27 en zondag 28 oktober in de Ster in Nieuwkuijk de nieuwe voorstelling 'Het Geheim van de Groene draak'. Deze toneelvereniging is onderdeel van Stichting Eigenwijs. Een stichting die vrijetijdsbesteding biedt voor mensen met een beperking.

NIEUWKUIJK - Toneelvereniging De DoeMaarWatjes bestaat al een aantal jaren en de cast bestaat in zijn geheel uit mensen met een beperking. Omdat er vrijwel geen toneelstukken worden geproduceerd voor mensen met een beperking, moet alles van de grond worden opgebouwd. Onder leiding van ervaren toneelspelers en diverse vrijwilligers hebben De DoeMaarWatjes de afgelopen twee jaar een zelf bedacht en zelf geschreven stuk ingestudeerd, een decor verzonnen, kleding ontworpen, muziek uitgezocht en natuurlijk elke twee weken intensief gerepeteerd.

Door de toezegging van Gert-Jan en Jorien - uitbaters van de Ster in Nieuwkuijk - om gebruik te mogen maken van de zaal met podium, inclusief licht en geluid, zijn de verwachtingen hooggespannen. Voor de spelers een 'echt' theater om op te treden en voor de betrokken vrijwilligers, podiumbouwers, licht en geluid mensen, scheelt dit een berg werk. Iedereen is hier ontzettend blij mee, want de voorstelling krijgt zo ook meer 'cachet'. Het enthousiasme van de gehele groep en onder de vrijwilligers is dan ook bijzonder groot.
In totaal geven de DoeMaarWatjes drie voorstellingen. Op zaterdag- en zondagmiddag is de voorstelling voor iedereen toegankelijk en op de maandagavond is er een speciale voorstelling voor leden van Stichting Eigenwijs en zolang er plaatsen beschikbaar zijn voor familieleden en kennissen of verzorgers.

Op zaterdag en zondag is de zaal open vanaf 1400 uur, de voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Stichting Eigenwijs: eigenwijsheusden.nl. De voorstelling 'Het Geheim van de Groene draak' is geschikt voor alle leeftijden.

Meer berichten