Hoogtepunt van het festival is het spectaculaire concert 'Ode aan Jacob van Eyck' op zaterdag 27 oktober om 20.00 uur in de Catharijnekerk. Topblokfluitist Erik Bosgraaf (foto) speelt dan met zijn ensemble Cordevento.
Hoogtepunt van het festival is het spectaculaire concert 'Ode aan Jacob van Eyck' op zaterdag 27 oktober om 20.00 uur in de Catharijnekerk. Topblokfluitist Erik Bosgraaf (foto) speelt dan met zijn ensemble Cordevento. (Foto: Marco Borggreve)

Heusden eert Van Eyck met festival

  Cultuur

In het jaar dat vestingstad Heusden 700 jaar geschiedenis viert kon het niet uitblijven: een festival gewijd aan Jacob van Eyck, de bekendste stadsbewoner aller tijden. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober klinkt overal in het stadje muziek van deze rond 1590 geboren blinde componist, die baanbrekend werk deed voor het klokkenspel en wereldwijd furore maakte met zijn blokfluitmuziek. De toegang is gratis.

HEUSDEN - Cabaretier, columnist en muzikant Vincent Bijlo, zelf ook blind, opent het festival met een korte conference op vrijdag 26 oktober om 17.00 uur. Hoogtepunt van het festival is het spectaculaire concert 'Ode aan Jacob van Eyck' op zaterdag 27 oktober om 20.00 uur in de Catharijnekerk. Topblokfluitist Erik Bosgraaf speelt dan met zijn ensemble Cordevento, stadsbeiaardier Peter Bremer en enkele 'special guests' een programma dat geheel aan de muziek van van Eyck is gewijd. Om zeker te zijn van goede plaatsen wordt aangeraden uw plaatsen online te reserveren. Verder zijn er gedurende het weekend vele optredens, carillonbespelingen, lezingen, een tentoonstelling met rondleidingen, een masterclass blokfluit door Erik Bosgraaf, een improvisatieconcert in het donker en een creatieve workshop voor kinderen. Voor meer info en reserveringen: www.jacobvaneyckfestival.nl.

Meer berichten