Het eerste concert van de concertreeks, ‘De traditie van Schubert en Mendelssohn’, vindt plaats op 14 oktober in de Grote Zaal van Theater aan de Parade.
Het eerste concert van de concertreeks, ‘De traditie van Schubert en Mendelssohn’, vindt plaats op 14 oktober in de Grote Zaal van Theater aan de Parade. (Foto: )

Vijf jaar philharmonie zuidnederland in Theater aan de Parade

  Cultuur

Het lustrumseizoen van philharmonie zuidnederland biedt een divers en rijkgeschakeerd concertaanbod. Van geweldige solisten en dirigenten tot imposante symfonische orkestbezettingen en intieme formaties. Daarnaast kan het publiek het concert op een unieke manier beleven met de Wolfgang app. Het eerste concert van de concertreeks, 'De traditie van Schubert en Mendelssohn', vindt plaats op 14 oktober in de Grote Zaal van Theater aan de Parade.

's-HERTOGENBOSCH – Voor de concerten 'De traditie van Schubert en Mendelssohn', 'Tsjaikovski versiert Mozart', 'Virtuoze Klassiekers' en 'Liza Ferschtman schittert in Bernstein' ligt de nadruk op de zo geliefde klassieke en romantische componisten. Maar ook solisten zijn met topviolist Stephen Waarts, cellist Mario Brunello, meesterpianist Hannes Minnaar en de Nederlandse stervioliste Liza Ferschtman absoluut klassiek te noemen. Ook voor de liefhebbers van symfonische werken biedt philharmonie zuidnederland alles wat er te wensen valt. Geliefde meesterwerken, grote dirigenten en een enorme variatie met een kerstconcert, een vocaal programma en mooie soloconcerten.

De Wolfgang app
Bij de concerten van philharmonie zuidnederland, met uitzondering van 'Tsjaikovski versiert Mozart' en 'Simone Lamsma straalt in Bruch', kan het publiek bij een aantal stukken gebruik maken van de Wolfgang app. De gratis smartphone app vertelt, terwijl het orkest speelt, wat er – precies op dat moment – te horen is en wat dit betekent. Wolfgang is meer dan een programmatoelichting: de app volgt de muziek op de voet en biedt gedetailleerde duiding en interpretatie. De app vertelt in bondige en rustig getimede zinnen, af en toe een blik op het smartphonescherm is voldoende. Wolfgang is zo ontworpen dat het medebezoekers niet afleidt. De app verrijkt de beleving van de muziek en is aan te raden voor zowel ervaren als minder frequente bezoekers.

Het volledige programma van philharmonie zuidnederland en meer informatie is terug te vinden op theateraandeparade.nl.

Meer berichten