Scènefoto van Shrek, Fiona en Ezel uit 'Shrek, de musical'. De musical heeft zeven nominaties voor de Amateur Musical Awards 2018 in de wacht gesleept. Foto: Eric Meuffels Theaterfotografie
Scènefoto van Shrek, Fiona en Ezel uit 'Shrek, de musical'. De musical heeft zeven nominaties voor de Amateur Musical Awards 2018 in de wacht gesleept. Foto: Eric Meuffels Theaterfotografie (Foto: Eric Meuffels)

Djemm! genomineerd voor Amateur Musical Awards

  Cultuur

Afgelopen zaterdag is de longlist bekendgemaakt voor de Amateur Musical Awards 2018. Op maandag 10 december komen in het Nieuwe Luxor in Rotterdam tijdens het Amateur Musical Awards Gala de beste amateurmusicals van het afgelopen seizoen voorbij en worden de Amateur Musical Awards 2018 uitgereikt.

WAALWIJK - Evenals vorig jaar maakten weer bijna 80 musicals kans op een Award. Via de longlist heeft nu de eerste selectie plaats gevonden. Binnenkort wordt de shortlist bekend gemaakt zodat er 3 tot 5 kanshebbers per categorie overblijven die definitief kans gaan maken op een Amateur Musical Award 2018. Een vakjury kiest de winnaars, maar als je uit 80 producties een longlist vermelding hebt gekregen, dan mag je jezelf al een winnaar noemen. Ook wordt dit jaar weer een Award uit voor de beste nieuw geschreven musical uitgereikt, omdat Nederland echt trots mag zijn op wat de amateurs in Nederland zelf creëren. Kindermusicalgroep De Notenkrakers uit Waalwijk staat met 'De Kleine Prinses' op de longlist!
Musicalgroep Djemm! uit Waalwijk heeft maar liefst 7 vermeldingen op de longlist binnen gesleept! In oktober 2017 brachten zij 'Shrek, de musical' op de planken in Theater De Leest. De jury heeft Djemm! in de volgende categorieën een plekje op de longlist toebedeeld: Beste musical, Beste ensemble, Beste vormgeving/toneelbeeld, Beste mannelijke hoofdrol (Jessy Hooijmaijers als Shrek), beste vrouwelijke hoofdrol (Loes Dieltjens als Fiona) en Beste mannelijke bijrol (Luc Verboven als Ezel en Jimmy Hooijmaijers als heer Farquaad). Alle nominaties zijn terug te vinden op de facebookpagina van de Amateur Musical Awards. Waalwijk mag dus super trots zijn op Djemm! en De Notenkrakers. Djemm! brengt op 5, 6 en 7 oktober in Theater De Leest haar nieuwe musicalproductie 'De Weddingsinger'. Het groot aantal vermeldingen op de longlist voor de Amateur Musical Awards bewijst dat een bezoek aan een musical van Djemm! zeker de moeite waard is. Kaartverkoop via www.deleest.nl.

Meer berichten