Theatergroep BLUV giet de voorstelling in het bekende ‘BLUV-jasje’ en maakt daarbij gebruik van livemuziek en zang. Eerder stonden ze al in Haarsteegl met Agnes B. en De miraculeuze comeback van Mea L. Loman.
Theatergroep BLUV giet de voorstelling in het bekende ‘BLUV-jasje’ en maakt daarbij gebruik van livemuziek en zang. Eerder stonden ze al in Haarsteegl met Agnes B. en De miraculeuze comeback van Mea L. Loman. (Foto: )

Theatergroep BLUV brengt Hamlet naar Haarsteeg

  Cultuur

Theatergroep BLUV, met Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider, brengt Shakespeare's Hamlet naar Haarsteeg. Op zaterdag 15 september om 20.15 uur speelt de voorstelling buiten bij De Steeg.

HAARSTEEG - Tien jaar lang was regisseur Harold Schraven betrokken bij toneelvereniging Ernst en Luim in Haarsteeg. Hij maakte daar onder andere de stukken Om de liefde van Laurentia, De Ingebeelde Zieke én Hamlet (2009). Met Theatergroep BLUV giet hij Hamlet in een ander jasje.
Op 15 september speelt de voorstelling Hamlet, Prins van Denemarken, buiten bij de Steeg in Haarsteeg. De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlet's vader spookt 's nachts rond het kasteel. Op een nacht vertelt de geest aan Hamlet dat hij werd vermoord en hoe dit gebeurde. Ook vertelt hij dat zijn oom Claudius de moordenaar is. Claudius eist de troon op en trouwt bovendien met de weduwe van zijn eigen broer waardoor hij de stiefvader van Hamlet wordt. Hamlet weet niet wat hij moet doen. Spreekt de geest de waarheid of proberen duistere krachten hem tot slechtheid te verleiden? Moet Hamlet wraak nemen op Claudius? Kaarten reserveren: www.tgbluv.nl.

Meer berichten