Het zomerconcert in de Grote Kerk wordt verzorgd door Wim en Wilbert Magré in samenwerking met Erica Vogel. Foto: Femmy Wielink
Het zomerconcert in de Grote Kerk wordt verzorgd door Wim en Wilbert Magré in samenwerking met Erica Vogel. Foto: Femmy Wielink (Foto: )

Zomerconcert in de Grote Kerk in Heusden

  Cultuur

Vader en zoon, Wim en Wilbert Magré, verzorgen deze zomer samen met jong talent Erica Vogel een muzikale tour door Nederland. In 15 verschillende steden in Nederland, waaronder in de Grote Kerk te Heusden, brengen zij een zomerconcert ten gehore met vrolijke melodieën bespeeld op een orgel, de vleugel, dwarsfluit en piccolo.

HEUSDEN - Het is de vijfde maal dat de Gelderse vader en zoon Magré een muzikale zomertour verzorgen. Voor het eerst doen zij ditmaal ook Heusden aan. "Vanwege de mooie akoestiek en de aanwezigheid van een orgel, verzorgen wij onze concerten bij voorkeur in een kerk", aldus Wilbert Magré (26). "De meest concertlocaties liggen vast, sommigen wisselen. Onlangs speelden we op een feest in Heusden alwaar waar we door een gast getipt werden voor de Grote Kerk als locatie." Zodoende strijkt Wilbert samen met zijn vader Wim (55) en Erica Vogel (18) met een prachtig muzikaal programma neer in Heusden. "Elke jaar stellen we een nieuw programma samen met een ander muzikaal talent", aldus Wilbert. "Ditmaal hebben we Erica gevraagd met ons samen te werken. Erica won onlangs voor de tweede maal het Benelux Fluitconcours in haar categorie. Daarnaast bespeelt ze ook de piccolo en heeft ze een prachtige zangstem." Met Wilbert achter de vleugel en zijn vader achter het orgel spelen zij samen onder andere een vrolijke tambourin en een Russisch zigeunerlied, maar ook gevoelige melodieën ontbreken niet. "De avond gaat van start met de prachtige klanken van de piccolo", verklapt Wilbert. "Ter afwisseling zal Erica tevens twee nummers zingen. Ook geven we een improvisatie van bekende melodieën op de piano en orgel, en verzorgen mijn vader en ik enkele nummers vierhandig op de piano." Wim studeerde af aan het conservatorium en Wilbert genoot vanaf zijn achtste pianolessen. De eerste gezamenlijke cd waarop de muzikale genen floreren ontstond in 2011. Nu, tijdens de zomertour, presenteren zij hun nieuwste cd. Tijdens de pauze en na afloop van het concert is er gelegenheid tot aanschaf van deze nieuwe cd.

Kaartverkoop
Het zomerconcert vindt plaats op donderdagavond 2 augustus in de Grote Kerk aan de Burchstraat 2 te Heusden. Het muzikale programma gaat van start om 20.00 uur. De toegangskaarten kunnen vooraf gereserveerd worden en kosten 10 euro of voor kinderen tot en met 15 jaar 5 euro. Kaarten aan de deur kosten 2,50 euro meer. Reserveer online via www.wimmagre.nl of telefonisch op het telefoonnummer 0525-685413.

Meer berichten