Deze foto van Ad Hartjes. van de Moerputtenbrug heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie mens en cultuur.
Deze foto van Ad Hartjes. van de Moerputtenbrug heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie mens en cultuur. (Foto: Ad Hartjes)

Prijswinnende foto's in gemeentehuis Vlijmen

  Cultuur

Het landschap ten zuiden van Vlijmen is de afgelopen jaren flink veranderd. Landbouwgebied is veranderd in natuur en er zijn kades aangelegd om het hoogwater op te kunnen vangen. Natte natuur en droge voeten! Binnen het project 'Blues in the Marshes', dat dit jaar wordt afgesloten, is een fotowedstrijd georganiseerd en de prijswinnende foto's zijn nog tot en met 13 juli zien in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Vlijmen.

REGIO - Er waren twee categorieën, 'natuur & landschap' en 'mens & cultuur'. In beide categorieën zijn drie foto's in de prijzen gevallen. Daarnaast wordt nog een foto met eervolle vermelding getoond, gemaakt door een jongen van tien jaar. Alle foto's zijn gemaakt in het projectgebied tussen Den Bosch en Drunen.
De ontwikkeling van de natuur in het Vlijmens Ven is onderdeel van het natuurproject 'Blues in the Marshes', dat ook de Moerputten, Vughtse Gement omvat. Totaal is er in dit gebied maar liefst 700 hectare natte natuur bijgekomen! Bijzondere planten en dieren krijgen weer de ruimte, zoals het zeldzame pimpernelblauwtje. Dit project is mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europa (Life+) en de provincie Noord-Brabant en was een samenwerkingsverband van Natuurmonumenten, Waterschap Aa en Maas, De Vlinderstichting, Staatsbosbeheer en de gemeente Heusden. De blauwgraslanden in het natuurgebied gaan zich de komende jaren verder ontwikkelen. Er ontstaat een prachtig gebied met zeldzame natte natuur en veel nieuwe wandelmogelijkheden.

Meer berichten