Ron en Tak van der Most-Goedkoop stoppen noodgedwongen met hun werk voor Stichting Muze van de Gouverneur. Foto: Yuri Floris Fotografie
Ron en Tak van der Most-Goedkoop stoppen noodgedwongen met hun werk voor Stichting Muze van de Gouverneur. Foto: Yuri Floris Fotografie (Foto: Yuri Floris)

Afscheid Ron en Tak van der Most

  Cultuur

Ron en Tak van der Most-Goedkoop stoppen met hun werk voor Stichting Muze van de Gouverneur in Heusden. Zaterdagavond 7 juli wordt dit met een concert met als titels 'Het Slotakkoord' en 'De Ouverture' gemarkeerd. Aanleiding voor deze keuze is de kwetsbare gezondheid van de 75-jarige Ron van der Most. Het concert wordt in de tuin van het Gouverneurshuis gehouden. Tijdens deze avond treden Mathilde Santing, Carmen Sars en Shelley en Edwin Schimscheimer op.

HEUSDEN - Tak van der Most-Goedkoop vertelt: "Het is een lastige maar onvermijdelijke boodschap. De constante druk om soms wel drie activiteiten per maand te organiseren werd ons te zwaar. De gezondheid van Ron is broos en kwetsbaar. Daarom moeten we helaas deze keuze maken."

Ron vertelt dat ze in 2006 bij toeval in Heusden zijn komen wonen. "We zochten een ligplaats voor onze Kuster 'Noaber' .Toen we Heusden bezochten, waren we meteen verkocht. Niet lang nadat we in Heusden zijn gaan wonen, hebben we een 'open huis' voor de straat georganiseerd. Deze avond bleek een stimulans om persoonlijke contacten met bewoners verder uit te bouwen."

Zowel Tak als Ron zijn bepaald geen stilzitters. Het zijn proactieve mensen bij wie het organiseren in hun DNA zit. Met als resultaat dat er een scala aan activiteiten werd georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn Vesting aan Tafel, Theater tussen de Schuifdeuren en de oprichting van Stichting De Muze van de Gouverneur. Vanuit die stichting organiseerden Ron en Tak in het Gouverneurshuis een reeks spraakmakende cabaret- en muziekvoorstellingen, koffieconcerten, muzikale lezingen, de Verhalentafel en Happy Hour. "Het ging ons om variatie en vooral kwaliteit. Omdat we vaste bezoekers van het Oerol Festival zijn, hebben we daar veel contacten opgebouwd. Ook zijn we vaak door cabaretiers, muziekgroepen en zangers benaderd om in Heusden op te treden. We hanteerden altijd een strenge selectie. Van daaruit hebben we ook een warm contact met de artiesten opgebouwd. Voor het optreden schoven ze bij ons thuis nog even voor de maaltijd aan. Ook hebben we gedurende de jaren goede contacten met de Koningstheateracademie in Den Bosch, een broedplaats voor jong talent, kunnen opbouwen", aldus Ron.
Het echtpaar Van der Most zal het organiseren van activiteiten zeker gaan missen: "We blijven het festival Theater tussen de Schuifdeuren, wat een groot succes is gebleken, wel organiseren. Daarvoor wordt deze maand een aparte stichting opgericht."
Stichting het Gouverneurshuis laat weten dat zij de Muze van de Gouverneur onder haar hoede zal nemen. Het bestuur gaat zich nog beraden hoe de formule van de Muze in nieuwe stijl eruit gaat zien.
Het afscheidsconcert begint zaterdagavond om 19.30 uur. De kaarten kosten 10 euro. Voor alle 'Vrienden van de Gouverneur' is het concert gratis te bezoeken. Kaarten reserveren kan via de e-mail: kaarten@muzevandegouverneur.nl.

Meer berichten