Rob Gerrits tijdens één van de vele gitaarlessen. Hij werkt nog tot de zomer, maar viert op de gitaardag 10 juni een feestelijk afscheid!
Rob Gerrits tijdens één van de vele gitaarlessen. Hij werkt nog tot de zomer, maar viert op de gitaardag 10 juni een feestelijk afscheid! (Foto: )

Zwaai gitaardocent Rob Gerrits mee uit tijdens de Aleph gitaardag

  Cultuur

Zondag 10 juni zwaait de Aleph een markante collega uit. Rob Gerrits, bevlogen gitaardocent, gaat na een dienstverband van 38 jaar met Pensioen. Rob wordt uitgezwaaid op een dag waarop zijn instrument vol in de spotlights staat: De gitaardag, een dag vol samenspel-, workshops en presentaties en een spetterende afsluiting van maar liefst 4 bands!

DRUNEN - Rob Gerrits begon op 1 september 1980 als gitaardocent bij het Centrum voor Muziek & Dans in Waalwijk. Het CMD was een intergemeentelijke muziekschool waar Rob, ook als voorzitter van de ondernemersraad, een zeer betrokken werknemer was. Het Heusdense deel van het CMD fuseerde in 2009 met de Muzenberg en de Aleph en zo werd Rob gitaardocent van de Aleph.
Dat zijn pensioen een grote verandering met zich mee zal brengen, daar is Rob zich wel van bewust. Maar inmiddels ziet hij er niet meer tegen op. Eindelijk heeft hij tijd om zijn huis op te knappen, de tuin aan te passen, meer rust te vinden en.. oké, ook nog wat gitaarlessen te geven aan senioren. Want les geven zit hem in het bloed en helemaal geen les meer geven is wel héél weinig.
De gitaardag van 10 juni is natuurlijk dé dag bij uitstek om als Aleph afscheid te nemen van Rob. Het zal immers één van de laatste bijzondere activiteiten tijdens zijn dienstverband zijn. Vandaar dat er aan het einde van de dag een spetterend feestje is! De bands die deze feestelijke afsluiting zullen verzorgen hebben eerder deze week deelgenomen aan de 'Banddag 2.0', een initiatief van de Aleph en de collega's van Factorium. Als kers op de taart treden ze nu nog twee keer op; als afsluiting van de gitaardag en tijdens Sprokkelrock in Tilburg.
'Joyride', de band die Rob vanaf het prille begin bij elkaar gesprokkeld en begeleidt heeft, zal op 10 juni om 17.30 uur de spits afbijten. Tijdens hun optreden neemt de Aleph een moment om Rob officieel uit te zwaaien. Collega's, familie, bekenden en oud-cursisten van Rob worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 16.15 uur starten de diverse presentaties naar aanleiding van de workshops op de gitaardag en de optredens van 'Joyride', 'The Five', 'Serious' en 'Als je in de buurt band'. Kom mee zwaaien en net als Rob genieten van al het moois wat de gitaar te bieden heeft!

Kijk voor meer informatie over de gitaardag en het programma op die dag op www.de-aleph.nl, of neem telefonisch contact op met 0416-320500. Ook het nieuwe programma met cursussen, workshops en evenementen in het nieuwe seizoen én in het voor de Aleph nieuwe gebouw komt snel online, dus hou de website en nieuwsbrieven in de gaten!

Meer berichten