Het Zuiderwaterlinie-Festival op Fort Isabella in Vught en op de Elshoutse Zeedijk heeft een zeer gevarieerd en bijzonder programma vol muziek, theater en kunst!
Het Zuiderwaterlinie-Festival op Fort Isabella in Vught en op de Elshoutse Zeedijk heeft een zeer gevarieerd en bijzonder programma vol muziek, theater en kunst! (Foto: )

Muziek, theater en kunst tijdens het Zuiderwaterlinie-Festival

  Cultuur

Het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juni is hèt weekend van de Zuiderwaterlinie in de gemeente Heusden! Een festival vol muziek, theater en kunst met amateur- en professionele gezelschappen die prachtige verhalen over de relatie tussen het water en het land tot leven brengen. Kom kijken, proeven en meedoen bij 'De Sprong' of de 'Muzikale Veldtocht'.

HEUSDEN - Op zaterdag 23 juni opent het festival met 'De Sprong'. Tientallen parachutisten maken een vredes-parachutesprong boven de vijf stellingen van de Zuiderwaterinie. Zij krijgen een warm, muzikaal en feestelijk onthaal op Fort Isabella aan de Reutsedijk 7 in Vught, deel van de stelling Heusden-Vught-Den Bosch. Het programma start om 12.30 uur met een Battle van big bands, fanfare en harmonie. In een feestelijke stoet worden de parachutisten opgehaald waarna de burgemeester en wethouders hen ceremonieel ontvangen. Om 14.45 klinkt 'De Brabant Suite'. Een prachtig muzikaal duet gebracht door Neil van der Drift en Alphons Stenis. Vervolgens begint de spectaculaire openingsvoorstelling waarvoor de toneelgroep 'Vrouwen van Vught' en de Jongeren-toneelgroep van de Aleph de samenwerking hebben gezocht. Aansluitend start het interactieve 'tapijt van de vrede' waarmee Marianne van Heeswijk het publiek uitnodigt samen met haar een mozaïek te bouwen in de vorm van het Zuiderwaterlinie Logo. Van 15.30 tot 18.00 uur start het randprogramma op diverse locaties op het terrein. Er wordt gezongen en er is acrobatiek en cabaret.

Veldtocht der Muziek

Zondag 24 juni wordt de 'Veldtocht der Muziek' gehouden op de Elshoutse Zeedijk. Vanuit het Heusdens Bureau voor Toerisme aan de Pelsestraat 17 in Heusden brengen bussen u naar de start van de route. Gidsen wandelen daar met u door de geschiedenis waarbij de verhalen aaneengeregen worden als een theatrale en muzikale kralenketting: de persoonlijke beleving van een boer ten tijde van de overstroming, maar ook de legende van de Maria verschijning in Elshout, u krijgt het allemaal te horen. Evenals muziek van 'Dear Adam', Floor Bazelmans, het zangkoor 'Amazing', het opleidingsorkest uit Drunen en het 'Chelsea Foreman Quintet' onder leiding van Neil van der Drift. Aan het einde brengen de bussen iedereen weer terug.

Meer berichten