Het was zondag genieten in het centrum van Drunen. Foto: Hans van Bokhoven
Het was zondag genieten in het centrum van Drunen. Foto: Hans van Bokhoven (Foto: Hans van Bokhoven)

Geslaagde zondag in hartje Drunen

  Cultuur

Zondag 3 juni stond het Raadhuisplein in Drunen geheel in het teken van muziek en eten. Harmonie Drunen organiseerde - in het kader van haar 175-jarig bestaan - een bijzonder muzikaal en diner evenement. De muziekvereniging laat met dit initiatief zien hoe je een vereniging springlevend kunt houden. Het Symfonisch Blaas Orkest (SBO) tilde alvast een tipje van de sluier op van het concertprogramma voor Memories & Dreams. Jong zangtalent bracht samen met het SBO eigentijdse nummers ten gehore die zij ook in november gaan uitvoeren. Aansluitend vond het 1e muzikale Walking Dinner plaats. Hier werkten de vier restaurants rondom het Raadhuisplein aan mee. De middag werd afgesloten met een spetterend optreden van de Slagwerkgroep.

DRUNEN - Deze middag werd het startsein gegeven voor de kaartverkoop van Memories & Dreams.Dit is inmiddels één van de grootste muzikale events in Brabant en vindt van 14-17 november plaats in De Slagen in Waalwijk. Het event wordt voor de derde keer georganiseerd. Deze keer wordt geld opgehaald voor het Liliane Fonds. Tijdens vier concertavonden wordt een gevarieerd programma – van pop tot klassiek - ten gehore gebracht. Afgelopen najaar vonden hiervoor twee auditierondes plaats waarbij de 14 allerbeste artiesten zijn geselecteerd. Bij de kick-off presenteerden vier artiesten zich vast aan het publiek. Dat waren Suzanne Brok, Lois Rutters, Nikki Henskens en Thom Craane. Kijk op memoriesanddreams.nl voor meer informatie.

Muzikaal Walking Dinner
De jubilerende vereniging organiseerde deze middag voor de 1ekeer een Walking Dinner in samenwerking met het Oude Raadhuis, La Cantina, Het Lokaal, De Arcade en Plein 13. De restaurants verzorgden een driegangen diner. De gasten kregen steeds in een ander restaurant een volgende gang geserveerd. Muziekensembles van de harmonie verzorgden in de restaurants mini-concerten. De Slagwerkgroep sloot de middag af met een verrassend optreden onder leiding van dirigent Marcel van Wensen.

Activiteiten Jubileumjaar
Woensdag 4 juli Pleinconcert Harmonie Drunen / afsluiting seizoen (Raadhuisplein Drunen)
Zaterdag 22 september Jubileumfeest & Reunie oud leden (7Lantaarns, Drunen)
Jeugdkamp
Overzichtstentoonstelling in Bibliotheek, Drunen
Seniorenconcert in de Zandley
14 – 17 november Memories & Dreams in De Slagen, Waalwijk
Alle activiteiten zijn te volgen op www.harmonie-drunen

Meer berichten