Neil van der Drift verzorgt zondag een live-luisterlezing in het Gouverneurshuis.
Neil van der Drift verzorgt zondag een live-luisterlezing in het Gouverneurshuis.

Live-luisterlezing: van tamtam tot drumstel!

  Cultuur

Op zondag 11 maart om 11.00 uur kun je in het Gouverneurshuis aan de Putterstraat 14 in Heusden komen genieten van een live-luisterlezing. Deze wordt verzorgd door Neil van der Drift. Tijdens deze luisterlezing wordt uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van het drumstel en hoe deze zich heeft ontwikkeld tot op de dag van vandaag.

HEUSDEN - Deze tijdlijn rondom het instrument is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van de muziek door de jaren heen. Aangevuld met diverse audio opnames, videoregistraties, sappige verhalen en anekdotes, word je door Neil meegenomen in de wereld van het slagwerk, waarbij een reis wordt afgelegd van de prehistorie tot nu en van het oosten van China tot het westen van de Verenigde Staten!
Al op zevenjarige leeftijd werden de eerste stappen door Neil gezet naar de muzikale carrière als drummer waar hij vandaag de dag staat. Via omzwervingen langs diverse stijlen werd de ware passie gevonden in de verscheidenheid van de jazzmuziek, waarbij vooral het improviserende aspect een magnetische werking op Neil had met een jazzopleiding aan het Fontys Conservatorium als gevolg.
Voor het uitvoeren van zijn eigen composities vormde hij de Neil van der Drift Group. Een 10-koppige band van een traditioneel jazzsextet met twee blazers, een zangeres, aangevuld met een klassiek strijkkwartet. In 2015 tourde hij vijf weken door China, waarbij maar liefst twintig grote steden langs de oostkust werden aangedaan. Een aanrader voor jongeren die ervan dromen drummer te worden! Kaarten kosten 12,50 euro inclusief kop koffie/thee. Jeugd vanaf 8 tot 15 jaar betaalt 7,50 euro. Reserveren: kaarten@muzevandegouverneur.nl.

Meer berichten
Shopbox