Toneelgroep KAT speelt ‘De Italiaanse Meesterhand’, een komische detective. Een ‘whodunnit’ waarbij het publiek naar de dader kan raden. Ben je tussen de 18 en 35 jaar oud en lijkt het je leuk ook op de planken te staan? Maak dan snel eens kennis met toneelgroep KAT.
Toneelgroep KAT speelt ‘De Italiaanse Meesterhand’, een komische detective. Een ‘whodunnit’ waarbij het publiek naar de dader kan raden. Ben je tussen de 18 en 35 jaar oud en lijkt het je leuk ook op de planken te staan? Maak dan snel eens kennis met toneelgroep KAT.

KAT speelt komische 'whodunnit'

  Cultuur

De Kuijkse toneelgroep KAT staat eind maart op de planken in zaal D'n Bork met de voorstelling 'De Italiaanse Meesterhand'. Een detective met veel spanning, humor, onverwachte wendingen en verdenkingen. Het is aan het publiek de dader te ontmaskeren. Zorg dat je erbij bent! Dan heb je in ieder geval een alibi.

Nieuwkuijk- Op verzoek van regisseur Michel Verdaasdonk is ditmaal de cast van de productie met 10 spelers wat kleiner gehouden dan de voorgaande jaren. Het oorspronkelijke stuk is geschreven door de Engelse schrijver Norman Robbins. "Een komische detective, ofwel een 'whodunnit'", bevestigen KAT toneelspelers William van Son en Hariëtte Pijnenborgh. "Het publiek wordt meegetrokken in de case van een rechercheur. Het verhaal speelt zich af binnen een eigenaardige familie met Italiaanse roots, in een landhuis ver van de bewoonde wereld. Een erfenis brengt spanning binnen de familie, zeker wanneer een buitenstaander betrokken raakt." Het publiek ontvangt bij aanvang van de voorstelling een formulier met de verschillende personages en wordt door de rechercheur meegenomen in het onderzoek van de case. Op een formulier kan men aankruisen wie de vermoedelijke dader is. "Maar let op, het stuk zit steengoed in elkaar en brengt je steeds op het verkeerde spoor", waarschuwen Hariëtte en William. "Pas op het eind wordt echt duidelijk wie de dader is." Met een komische interval binnen een spannende detective zet toneelgroep KAT opnieuw een bijzonder stuk neer. "We proberen elk jaar iets anders neer te zetten en de meer serieuze stukken af te wisselen met luchtige opvoeringen", aldus Hariëtte. "Ditmaal zijn de personages meer typetjes dan karakters en wordt er gerepeteerd op groot spel, komische elementen en snelheid." Inclusief de generale repetitie staat toneelgroep KAT zes achtereenvolgende dagen op de planken. "Het zijn drukke maar hele fijne dagen", aldus William en Hariëtte. "Het voelt als een warme familie en we zorgen tussendoor voor de nodige ontspanning."

De voorstelling 'De Italiaanse Meesterhand' zal door Toneelgroep KAT uitgevoerd worden op 23 tot en met 27 maart in D'n Bork in Nieuwkuijk. De aanvang van de voorstelling is om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 10 euro en is verkrijgbaar op 8 en 9 maart tussen 18.30 – 20.30 uur aan de Koesteeg 1A te Nieuwkuijk of neem contact op via 06-10822431. Kijk voor meer informatie op www.kattoneel.nl.

Meer berichten
Shopbox