Vrijdagavond draait in het Gouverneurshuis aan de Putterstraat in Heusden de film 'Brooklyn'.
Vrijdagavond draait in het Gouverneurshuis aan de Putterstraat in Heusden de film 'Brooklyn'.

IJzersterk romantisch filmdrama over emigratie

  Cultuur

Aan de oppervlakte lijkt 'Brooklyn' een romantische film over een meisje dat moet kiezen tussen twee geliefden aan weerszijden van de oceaan, maar in wezen gaat het over een nieuwe start, volwassenwording en de keuze tussen een onzekere toekomst en een veilig verleden.

HEUSDEN - De film 'Brooklyn' heeft geen Oscars gewonnen, maar met drie nominaties in de grote categorieën deed hij wel van zich spreken. De New Yorkse Saorse Ronan lijkt met haar eenentwintig jaar en Ierse achtergrond geboren te zijn om Eilis Lacey te spelen in de verfilming van Tóibíns roman over emigratie. Het stille en wereldvreemde meisje groeit op in een conservatief Iers dorpje, waar ze samenwoont met haar eenzame zus en moeder. Niet lang nadat een snibbig oud vrouwtje klaagt over dochters die hun moeders achterlaten, krijgt ze de kans om naar New York te gaan en een nieuw leven op te bouwen. Eenmaal op de boot naar het nieuwe continent verliest zij haar gevoel van thuis en belandt ze in een tweestrijd tussen het kansrijke Amerika en haar erfgoed in Ierland, gepersonifieerd door de twee potentiële levenspartners Tony Fiorello en Jim Farrell. Een sprookjesachtig mooi verhaal over heimwee.
Datum: vrijdag 9 maart in het Gouverneurshuis. Aanvang: 20.30 uur. Toegang: 7,50 euro inclusief drankje. Voor of na de film is er de mogelijkheid op de piano te spelen of op uw eigen muziekinstrument.

Meer berichten
Shopbox