Geert van Boxtel: "ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan".
Geert van Boxtel: "ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan".

Geert van Boxtel arrangeur in Noord-Brabant

  Cultuur

Voor vernieuwing en verbreding van de hedendaagse symfonische muziekvoorziening in Brabant, heeft de provincie Noord-Brabant een arrangeur benoemd. De 50-jarige Geert van Boxtel gaat per vandaag aan de slag.

REGIO - De arrangeur gaat met makers, componisten, musici, gezelschappen en podia in Brabant experimenteren met het verbinden van een breed publiek aan klassieke en hedendaagse gecomponeerde muziek. Hij initieert, stimuleert, coördineert en zorgt voor verbinding met opkomende makersplekken . Hij werkt samen met opleidingen, spelers, ensembles, orkesten, koren en gezelschappen uit (en wellicht ook buiten) de muziekwereld, uit zowel professionele als amateurkunst.

Experiment
Het plan van aanpak voor vernieuwing zet de makers, componisten en hun relatie met hun publiek centraal. Het laat ruimte voor experiment met zowel muzikale, technische en artistieke innovaties en het betrekken van (nieuw) publiek of andere kunstdisciplines. Henri Swinkels: "We willen graag innovaties in de symfonische muziekvoorziening in de praktijk aanjagen en versterken. Dat vraagt een arrangeur met kennis van het veld, met een groot netwerk en die in staat is om actief initiatieven tot bloei te brengen. Uiteindelijk hebben we voor Geert van Boxtel gekozen. Hij heeft ruime ervaring met zowel professionele instellingen als amateurgezelschappen, interdisciplinaire projecten en projecten met een maatschappelijke insteek, thema of vraagstuk. Met zijn visie op de rol en functie van cultuur, zijn gedrevenheid en creativiteit heb ik er alle vertrouwen in dat hij de aanjager is die Brabanders op nieuwe verrassende manieren laat kennis maken met symfonische muziek."

Dapper
Van Boxtel vindt de aanpak van de provincie dapper, laat hij weten: "Het is noodzakelijk om te zien of je op een innovatieve manier ander en diverser publiek kunt bereiken, op een andere manier. En het is ook noodzakelijk. Brabant is hier uniek in, en ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Ik vind het echt de mooiste klus die ik me kan bedenken, omdat er zo veel mooie muziek is die het verdient om door meer mensen gehoord te worden."

Meer berichten
Shopbox